FWT20 OFFICIAL ATHLETE LINEUP

Een nieuw verbijsterend FWT-seizoen wordt verwacht met ‘s werelds top freeriders die gaan concurreren in 2020. 

Het is een gok wie dit seizoen als FWT- kampioen op het podium zal staan. Het is een insane line-up van atleten die het tegen elkaar op gaan nemen in FWT20.

De officiële line-up van de FWT20 is vandaag bevestigd.  De line-up zal bestaan uit de 49 beste van de wereld, verdeeld in vier categoriën; 11 ski-dames, 23 ski-heren, 6 snowboard-dames en 9 snowboard-heren. Elke atleet krijgt de kans om de FWT-titel in handen te krijgen. Dit zullen ze doen terwijl ze de wereld rondreizen voor de 5-stop tour. Daar zullen ze hun beste runs neerzetten voor de beste freeride-gezichten ter wereld.

Bekijk hieronder de video van de FWT20 Athlete Lineup! (tekst gaat verder onder de video)

Ski Women

Wat iedereen zichzelf afvraagt is of het Ariana Tricomi (ITA) dit jaar lukt om een historische derde opeenvolgende FWT-titel weet te claimen met meer grensverleggende rides bij de Women’s freeride. Twee hongeringe rookies Jessica Hotter (NZL) en Emma Patterson (USA) gaan de strijd aan met de veteranen dit jaar, na succesvolle campagnes vorig seizoen. Wildcards, Juliette Willmann (FRA) en Evelina Nilsson (SWE) willen hun plaatsen versterken op de FWT20 en aan de top van de categorie eindigen.

FWT20 OFFICIAL LINEUP

Ski Men

Met regerend kampioen Markus Eder (ITA) die een stap terug doet van competitief skiën, heeft het veld zich geopend voor een andere concurrent om op te stappen en de titel op te eisen. Dit zal zeker in het hoofd zitten van voormalig FWT-kampioenen en legends die in de line-up zitten, zoals Kristofer Turdell (SWE), wildcard Reine Barkered (SWE), en Drew Tabke (USA). Nieuwkomers waar we op moeten letten dit jaar zijn Carl Renvall (SUI), Blake Marshall (NZL), Tao Kreibich (AUT), de gebroeders Jack and Kevin Nichols (USA), and Isaac Freeland (USA). Yu Sasaki (JPN) Komt terug bij de FWT20 als een wildcard.

FWT20 OFFICIAL LINEUP

Snowboard Women

Marion Haerty (FRA) bevindt zich opnieuw in de hot seat bij de FWT20 en voelt de druk om titels te winnen. Als het haar lukt dan zal dit haar derder overall zijn. Legendes als Manuela Mandl (AUT) en Anna Orlova (RUS), net als rookie Michaela Davis-Meehan (AUS) en Michelle Locke (CAN) zullen er allemaal op uit zijn om haar te verslaan en er met de titel vandoor te gaan.

FWT20 OFFICIAL LINEUP

Snowboard Men

Vorig jaar zagen we in deze categorie de meest krankzinnige niveaus van rijden ooit. Deze categorie en de FWT20 maakt zich klaar voor meer van hetzelfde. De kampioen van 2019, Victor De Le Rue (FRA) doet zijn best om de beste te blijven met Sammy Luebke (USA) die er sowieso voor gaat om zijn podium plek in re nemen en de 4e FWT titel te claimen. Een enorm getalenteerde groep , nieuw gekwalificeerde riders, waaronder Cody Bramwell (SWE), Blake Moller (USA), en wildcard Nils Mindnich (USA) zijn allemaal uit op de eerste plaats.

FWT20 OFFICIAL LINEUP

FWT20 OFFICIAL LINEUP

 

 

 van