21-02-2022 - Mountainbiken, Nieuws

G-Form E-Line – Review

GETEST
De E-line van G-Form is de meest robuuste beschermer uit de lijn, met een harde maar flexibele buitenschaal bovenop een Armortex anti-slijtagelaag. Eronder vind je G-Forms Smartflex protectie en de zijkanten zijn van een geperforeerd soort neopreen. De achterkant is gemaakt van lycra en sluit als een sok aan, maar is wel voorzien van een rits, waardoor je de beschermer dus af kan doen zonder dat je je schoenen hoeft uit te trekken.

Hoewel er alles aan gedaan is om de beschermer zo luchtig mogelijk te maken, is het heavy duty karakter leidend geweest, hierdoor is het niet de meest luchtige beschermer. Tijdens langere tochten trappen is lichte irritatie aan de knieholte merkbaar. Hiervan hadden we geen last met de lichtere beschermers in de lijn, maar de extra dikke padding geeft wel een beter gevoel (en waarschijnlijk ook betere bescherming) bij impact.

Op de trails over de grens die ofwel op hogere snelheid gereden worden ofwel een uitdagend en technisch karakter hebben geven de E-Lines precies het vertrouwen dat je nodig hebt. De vorm is ook goed gekozen, hoewel de pads wel merkbaar zijn, zorgt de siliconenstrip aan de binnenzijde er samen met de twee royale klittenbandstraps voor dat de beschermer ook na een zweterig dagje trails gewoon op zijn plek blijft zitten.
Een paar kleine crashes later blijkt ook dat de pads tijdens impact zeer goed blijven zitten.

+ Zeer goede bescherming voor de ruigere trails
+ Kniebeschermers kunnen zowel worden aangetrokken als worden vastgeritst  + Blijven goed zitten

 Irritatie knieholte bij lang trappen   Niet de luchtigste

Prijs 109,95 (knie) € 89,95 (elleboog)
Voor meer informatie over de G-form E-line ga naar g-form.com.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl.Deze rubriek staat in het laatst gepubliceerde magazine: UP/DOWN #4 2021. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van