10-12-2015 - Skiën, Nieuws

Ga voorbereid op poedertocht

Snow en Safety Center (SSC) biedt ook dit jaar cursussen aan zodat jij dit seizoen, goed voorbereid het witte goud kan berijden. Het deskundige team biedt drie verschillende cursussen die opeenvolgend bijgewoond kunnen worden.

Lawine I

In Lawine I leer je de basis om verstandig onderweg te zijn buiten de piste. Je leert beslissingen te maken op basis van een vaste strategie. Informatie uit het lawinebericht leer je omzetten in praktische richtlijnen voor je afdalingen. De theorie duurt 2 dagen in Nederland en vormt de voorbereiding voor de praktijk. Je kunt de theorie ook los van de praktijk volgen, maar andersom gaat niet. In de praktijkweek ben je volle dagen poeder aan het afdalen, want van veel verschillende situaties meemaken, leer je het allermeest. Je krijgt de mogelijkheid, om zelf afdalingen te leiden. Met hulp van de berggidsen en instructeurs oefen je om zelf te beslissen over wel of niet afdalen en de te rijden route.

Lawine II

Kennis is macht! Daarom is er Lawine II, het vervolg op Lawine I, de WePowder Academy, of een ‘Alpinkurs’. De theoretische onderwerpen worden verdiept en er is ruimte voor wat pure sneeuwkunde. Nieuw tov de Theorie Lawine I zijn de lawinescenario’s, toerenplanning en een uitgebreidere en complexere beslisstrategie die wat meer mogelijkheden geeft.

Lawine III

Nog 1 dag alles uit de kast voor een cursus op semi-professioneel niveau. Finetuning op het hoogste plan. Leer zeer precies de lokale situatie inschatten en het uiteindelijke doel is om onafhankelijk van een lawinebericht te kunnen opereren. Er zit een blok echte sneeuwkunde in (o.a. metamorfoses!), je gaat oriënteren met kompas, je maakt kennis met de Professionele Reductiemethode van Werner Munter en je speelt een spel om dit goed onder de knie te krijgen. Natuurlijk wordt er nog wat theorie van Lawine I en Lawine II herhaalt.

11 december Basislezing lawines in Ermelo.

Lawine I 10 en 17 januari 2016 in Spaarnwoude.

Lawine I 9 en 16 januari 2016 in Eindhoven.

Lawine II 12 en 13 december 2015 in Zoetermeer.

Lawine III 6 december 2013 in Zoetermeer. VOL!

benieuwd hoe het is om mee te doen met een SSC opleiding? Lees hier onze ervaring.

Alle data en informatie vind je hier.

 

 van