01-09-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Garmin introduceert de ‘Vector S’

Garmin heeft de Vector S aangekondigd. Deze vermogensmeter meet het vermogen in het linkerpedaal om een schatting te geven van het totale vermogen. Vector S rapporteert vermogen, cadans en nog meer met de optie voor gebruikers om naderhand een upgrade te doen naar een dubbel systeem.

Het nieuwe ‘Vector S’ systeem van Garmin geeft wielrenners de mogelijkheid de vermogensoutput direct te ontvangen. Wielrenners kunnen binnen enkele minuten het Vector S systeem eenvoudig installeren of verwisselen tussen fietsen. Vector S berekent vermogen (watts) op verschillende tijd intervallen, meet cadans door middel van de ingebouwde acceleratiemeter en stuurt de data naar compatibele Edge® fietscomputers of andere ANT+™ toestellen.

Het meet de druk op de pedaalas terwijl er gefietst wordt. Door de gemeten druk te vergelijken met de calibratie vanuit de fabriek kan het bepalen welk vermogen uitgeoefend wordt op het pedaal, er wordt namelijk een paar honderd keer per seconde gemeten. De vermogenssensor en gerelateerde elektronica zijn permanent en secuur gesealed in de as van de linker pedaal.

[youtube id=”jOFxyuGWeoE”]
Als gebruikers besluiten om het meten van de vermogensoutput naar het volgende niveau te tillen, kunnen zij de fiets uitbreiden met het beschikbare upgrade pedaal. Wanneer zij deze koppelen met Vector S heeft hij een compleet Vector vermogensmeter systeem. Deze levert de links/rechts balans data en Cycling Dynamics.

Vector S komt het najaar van 2014 beschikbaar in Standaard (cranks 12-15 mm dik en tot 38 mm breed) en Large (cranks 15-18 mm dik en tot 44 mm breed). Voor meer informatie kun je terecht op de website van Garmin.

 van