25-06-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Garmin lanceert Edge®20 en Edge®25

Garmin-GPS fietscomputer-tekst2Nog meer fietsplezier met de kleinste GPS-fietscomputers ter wereld van Garmin
Garmin International introduceert de Edge®20 en Edge®25 – de compacte, lichtgewicht gemakkelijk te gebruiken GPS-fietscomputers. Met een afmeting van 4 x 4.2 x 1.7 cm zijn dit de kleinste GPS-fietscomputers ter wereld!

Motiveer jezelf om nog verder te gaan! Essentiële gegevens als tijd, afstand, snelheid, totale stijging en locatie worden weergegeven. De Edge 25 is uitgebreid met de connected functies waardoor je als fietser de details van je fietsrit kunt delen met vrienden en familie op social media. Om nog meer uit je trainingsrit te halen kun je de Edge 25 koppelen met een hartslag- band, snelheidssensor1 en cadanssensor2. Dankzij een helder display en de eenvoudige bediening zijn de Edge 20 en Edge 25 gemakkelijk te gebruiken en af te lezen tijdens een fietsrit.

“De ruimte op de fiets is beperkt. De Edge 20 en Edge 25 zijn de ultieme fietscomputers voor fietsers die ruimte en gewicht willen besparen zonder het verlies van waardevolle functies,” zegt Dennis Herremans, Product Manager van Garmin Nederland. “De Edge 20 en Edge 25 stelt fietsers in staat om essentiële statistieken zoals tijd, afstand, snelheid, stijging en locatie te volgen in een klein, maar krachtig apparaat.”

De Edge 20 en Edge 25 zijn waterbestendig3 en dankzij het compacte formaat en met een gewicht van slechts 25 gram ook nog eens uiterst duurzaam. Ideaal voor op reis, tijdens een training en een dagelijkse fietstocht. De bediening maakt het gemakkelijk om te starten met je fietstocht of training en de activiteiten op te slaan en te delen. Beide fietscomputers zijn uitgerust met GPS en GLONASS ontvangst waarmee ze sneller satellietsignalen ontvangen om te meten hoe ver, hoe snel en waar je hebt gefietst – zelfs wanneer je onder een dicht bladerdek fietst. Beide varianten beschikken over maximaal acht uur batterijduur. Bovendien is de Edge 25 ANT+ compatibel en kan worden gecombineerd met een hartslagband, snelheidssensor en cadanssensor voor aanvullende gegevens. Ook ontvang je op de Edge 25 meldingen van inkomende oproepen en smartphone berichten.

Garmin-GPS fietscomputer-tekst1

Download koersen, bekijk persoonlijke records en analyseer statistieken met Garmin ConnectTM
In combinatie met een compatibel Bluetooth® smartphone4 kun je met de Edge 25 direct de resultaten uploaden naar Garmin ConnectTM voor een grondige analyse en deze te delen op social media. Met Live Tracking kunnen familie en vrienden je fietsritten of trainingen real-time volgen. Download koersen in Garmin Connect MobileTM en fiets deze tochten door middel van aanwijzingen op het display van de Edge 25. Heb je je smartphone bij je, dan kun je zelfs onderweg nieuwe tochten downloaden met de Garmin Connect Mobile app.

Met de Edge 20 kun je als gebruiker de resultaten thuis uploaden naar Garmin Connect en hier ook nieuwe fietstochten downloaden, voordat je weer de fiets op gaat.

De Garmin Edge 20 en Edge 25 zijn vanaf eind juni 2015 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk €129,- en €169,- .

De Edge 25 is tevens verkrijgbaar met een hartslagband voor een adviesverkoopprijs van €199,-.

Meer informatie is te vinden op www.garmin.nl

 van