07-01-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Garmin Varia Vison: display headset voor de fietsbril

Garmin is een innovatief bedrijf dat onder de wielrenners vooral bekendheid heeft vergaard met de hoogwaardige fietscomputers en de professionele wielerploeg. Garmin gaat nu weer een stapje verder met de Garrmin Varia Vision: een display headset voor je fietsbril. 

Met Garmin Varia Vision kun je relevante informatie tijdens het fietsen inzien, zonder je ogen van de weg te halen. Het is een een onderdeel dat je gemakkelijk op je eigen fietsbril kunt monteren. Daarmee kan je dan via apparatuur dat data bijhoudt, lees: je fietscomputer, allerlei informatie via het display op je fietsbril bekijken.

Volgens Garmin kan je aanwijzingen van je navigatie bekijken maar is het bijvoorbeeld ook mogelijk om ritgegevens te bekijken. Door de koppeling met achteruitkijkradar krijg je informatie over verkeer dat achterop komt en word je niet verrast.

Deze headset kan je zowel links als rechts op je bril monteren. Het geheel weegt slechts 29,7 gram en werkt met een touchpanel bij je oor. De batterij zal volgens Garmin ruim 8 uur meegaan. Garmin Vario Vision is vanaf februari 2016 verkrijgbaar voor €399,99. Voor meer informatie kun je de website van Garmin bezoeken.

 van