05-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

GEBROKEN STUUR – CANYON REAGEERT OP INCIDENT BIJ PRO RACE “LE SAMYN”

Koblenz, 3 maart 2021 – Op dinsdag 2 maart, tijdens een van de openingsklassiekers “Le Samyn”, brak een deel van het stuur van onze Alpecin-Fenix-prof Mathieu van der Poel (NED) duidelijk af tijdens de wedstrijd. Deskundigen van de Canyon-afdelingen voor ontwikkeling en kwaliteitsmanagement begonnen onmiddellijk met analyseren en testen om de oorzaak van dit incident te begrijpen. De betreffende cockpits (CP0018 en CP0015) zijn alleen geïnstalleerd op de huidige Aeroad-modellen CF SLX en CFR. Het Aeroad CF SL-model wordt op geen enkele manier beïnvloed door dit probleem.

“Mathieu is gelukkig niet gevallen. We willen er met absolute zekerheid voor zorgen dat niemand schade oploopt voordat we de oorzaak volledig hebben begrepen”, zegt Roman Arnold, oprichter van Canyon Bicycles. Canyon informeert daarom alle getroffen Aeroad-klanten en vraagt hen voorlopig te stoppen met het gebruik van hun fiets.

“We doen er alles aan om de getroffen Aeroad-modellen zo snel mogelijk uit te rusten met een cockpit die voldoet aan zowel onze eisen als die van onze klanten op het gebied van totale kwaliteit en veiligheid”, benadrukt Armin Landgraf, CEO van Canyon Bicycles.

Ook is al besloten dat alle professionele teams met onmiddellijke ingang zullen overstappen op alternatieve fietsen. Tot nader order zullen de topsporters het vorige model van Aeroad of de huidige Ultimate gebruiken.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van