07-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Gebruikers Review: Born ISO Pro+

Genoeg drinken tijdens het fietsen kan een hele uitdaging zijn. Niet alleen omdat je waarschijnlijk sneller vocht verliest dan aanvult, ook omdat het drinken niet altijd even aantrekkelijk is. Onlangs heeft Wielrenblad Born ISO Pro+ al uitvoerig getest, onze bevindingen kun je in dit artikel terug vinden.

Inmiddels heeft prijswinnaar Paul Jacobs Born ISO Pro+ ook kunnen testen, hij deelde onderstaande review met ons. Wil jij voortaan ook kans maken op dergelijke onmisbare producten? Volg ons dan via de website, Facebook en Instagram

Tekst: Paul Jacobs / Arnoud Driessen

 Beeld: Rozanne Slik 

SAMSUNG CSC

Vlak voor de vakantie won ik dankzij Wielrenblad een bus Born ISO PRO+. Mijn verhaal over een verkeerde afslag langs het Gardameer die leidde tot het lijden op een klim, terwijl ik hoopte op een haalbaar weggetje, was reden genoeg om mij van extra energie te voorzien tijdens ons volgende verblijf aan het Gardameer. Perfecte timing dus.

In deze drankmix zit het middel Peptopro. Dat ken ik nog van Marco Verhoek, die er jaren geleden al enthousiast over vertelde tijdens onze trainingen op de sportschool en fiets. Marco is een bekende in de wereld van de sportvoeding, maar dan vooral in de krachtsport en vechtsport, en was er lovend over. Peptopro zorgt voor herstel tijdens de inspanning. Dat is de leken vertaling.

Ik keek er naar uit om m’n eerste bidon met de Born ISO PRO+ te vullen en uit te proberen. Om eerlijk te zijn keek ik er niet alleen naar uit, maar zeker ook een beetje tegen op. Ik ben nogal kieskeurig met wat ik eet en drink op de fiets en niet helemaal zonder een reden. Mijn maag en darmen hebben het niet altijd even eenvoudig met het verwerken van (sport)voeding. Daarbij vind ik dranken vaak te zoet of te scherp van smaak en zeker bij warm weer vind ik het lastig om te zoete dranken te drinken. Door de hoge temperaturen tijdens ons verblijf aan het Gardameer, waarbij de 30 graden meer gewoonte dan uitzondering was, was drinken wel zo belangrijk en kon ik ook goed uitproberen hoe de Born ISO PRO+ zou bevallen.

SAMSUNG CSC

Heel bekend ben ik niet met de producten van Born. Natuurlijk heb ik wel eens een smakelijk reepje van ze gegeten, maar door de smeltende buitenlaag zit het niet standaard in mijn achterzakken. Bij mij zijn ze vooral bekend door de massage producten. Het eerder met “Nummer 4” aangegeven recovery zalfje was jaren een geheim van de smid, of de masseur. Als je de code “4” eenmaal toegefluisterd werd, had je de stap in de innercircle gemaakt.

Bij het openen van de pot valt op dat er een klein maatschepje in zit en dat je maar 4 kleine schepjes voor één bidon nodig hebt. Hierdoor wordt de drank niet te dik en blijft makkelijk te drinken. Verder val de zachte smaak op. Dit is volgens de verpakking een combinatie van mandarijn en mango. Dat geloof ik meteen, ook al was het voor mij niet heel duidelijk herkenbaar. Prima, als het maar smaakt.

Ook tijdens de inspanning is het goed te drinken. Het viel bij mij niet zwaar of verkeerd op de maag en daardoor nam ik het maar wat graag mee tijdens de ritten die ik gemaakt heb.

Grote vraag is natuurlijk of het werkt. Het was zeker zo dat het niet nadelig was. Ik voelde me goed en niet leeg tijdens de ritten die ik gemaakt heb met de Born ISO PRO+. Ben de klimmetjes boven gekomen waar ik boven wilde komen. Het was niet zo duidelijk tijdens deze ritten waarin het verschil zat, maar eerder in die waarin ik alleen een dorstlesser in mijn bidon had. Daarin was de noodzaak van een extra gelletje of reepje nog een stuk groter.

SAMSUNG CSC

Ben ik overtuigd? Voor de langere of beter nog hele inspannende ritten zal een drank als Born ISO PRO+ zeker de voorkeur hebben om in mijn bidon mee te nemen. Smaakte goed, goed te drinken en vooral het voelde goed. Helemaal mooi is natuurlijk als je in Italië bent en Tom Dumoulin de Giro wint en je weet dat hij ook Born producten gebruikt.

Born producten zijn o.a. verkrijgbaar via Duursport.nl voor € 19,95 per pot (500ml). De review van onze redacteuren kun je hier terug vinden.

 van