16-09-2010 - Windsurfen, Nieuws

Geen geld, maar windsurfen!

Wie heeft er nu geld nodig, als ‘ie kan windsurfen? Echte windsurfers zeggen natuurlijk altijd dat ze surfen boven geld verkiezen, maar het is nu ook nog eens wetenschappelijk bewezen!

 

Peter Francis Wilkinson heeft in zijn scriptie – die hij schreef voor zijn ‘Master Philosophy in Visual and Material Culture’ aan de Massey University in Wellington, New Zealand – windsurfers als voorbeeld gebruikt om aan te tonen dat sporters en andere wind fanaten winkelen meer mijden dan de gemiddelde persoon. Het voldane gevoel dat ze krijgen van het surfen stemt ze zo tevreden dat ze geen behoefte meer hebben om te gaan winkelen.

 

Wilkinson legt uit: ‘The study shows that windsurfers are resistant to consumerism in a number of ways. The rejection of traditional sporting values, the use of time in opposition to dominant practices, the rejection of wealth as the primary measure of success, and resisting cultural expectations are all manifestations of this resistance’.

 

Herken jij het in jezelf?

 

Met het niet doorgaan van het NK Windsurf Wave dit weekend, zullen er dus waarschijnlijk een heleboel windsurfers in de Kalverstraat te vinden zijn…

 

 

 

Bekijk de hele scriptie hier.

 

 

 


Motion windsurf magazine – Abonnee worden?

 van