10-09-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Gegarandeerde zichtbaarheid voor overdag

Uit studies blijkt dat fietsers hun zichtbaarheid overschatten met maar liefst 700%. In de Verenigde Staten wordt 40% van de fietsers van achteren aangereden en 80% van de fietsongevallen gebeurt overdag.

“We concurreren met automobilisten om aandacht, want sommigen zijn aan het sms’en, eten of aan het bellen, en als er een manier is waarop we de fiets of de fietser groter kunnen maken dan ze feitelijk zijn, dan zou dat heel gaaf zijn”. Aldus President directeur John Burk van Trek.

De Flare R is een achterlicht met extra zichtbaarheid en garandeert hierdoor meer veiligheid tijdens het fietsen of het nu dag of nacht is. Dit achterlicht veroorzaakt een kleine revolutie. Het is een accessoire dat eigenlijk op elke fiets moet zitten waarmee op de weg wordt gereden. Bontrager speelt hierbij in op de vraag om het fietsen in het algemeen veiliger te maken.

Het krachtige 65 lumen achterlicht is ontworpen om ook overdag goed zichtbaar te zijn waardoor je veiliger kunt fietsen. Dat gebeurt met een 65 lumen sterk geconcentreerde lichtbundel en flitspatronen die zowel qua intensiteit als patroon zorgen voor maximale zichtbaarheid. De fietser kan kiezen uit vier unieke lichtstanden.

Technische informatie:

 • De speciale lens zorgt voor een gerichte lichtbundel waardoor overdag en ‘s avonds, en zowel dichtbij als veraf (tot meer dan 2 km) zichtbaarheid wordt gegarandeerd.
 • De lichtpatronen zijn zodanig ontworpen dat ze specifiek aandacht vestigen op de fietser, afhankelijk van de dag-of nachtomstandigheden.
 • Balans tussen efficientie en kracht – 65 lumen, USB-oplaadbaar en een gewicht van slechts 36 gram.
 • Day Flash modus: krachtige flitsen van 65 lumen met een strategische en onregelmatig patroon, geoptimaliseerd voor maximale zichtbaarheid tijdens daglicht – brandduur 5,75 uur
 • Day Steady modus: permanent branden met 25 lumen. Ideaal voor groepsritten – brandduur 4,25 uur.
 • Night Flash modus: onregelmatige flitspatroon aangevuld met korte periodes van verhoogde intensiteit, geoptimaliseerd voor zichtbaarheid in het donker – brandduur 23 uur.
 • Nighttime Steady modus: biedt constant licht met een sterkte van 6 lumen voor permanente zichtbaarheid in het donker – brandduur 21 uur.

Bontrager hanteert een unieke aankoopgarantie voor al haar producten. “Probeer en wees overtuigd. Zo niet dan nemen we het terug”. Adviesverkoopprijs: € 59.99

Bontrager Ion 700 RT voorlamp

Laat je zien, houd het veilig! De fietsverlichting van Bontrager heeft hoogwaardige lenzen, een weerbestendige constructie en duurzame ultra heldere LED. De koplampen en achterlichten bieden je de zichtbaarheid die je nodig hebt in de vroege ochtend of de late avond.

 • Geschikt voor Transmitr, voor de briljante eenvoud van draadloze bediening.
 • Voorzien van ANT+ voor gebruik met alle Transmitr-producten.
 • Mis geen detail met onze doelgerichte verlichting en meer dan 270 graden zichtbaarheid.
 • Helderheid: 700 lumen met krachtige CREE-led.
 • 700 lumen- 1,75 uur, 450 lumen – 3 uur, 200 lumen – 6,75 uur, 50 lumen + knipperen – 22 uur, willekeurig lichtpatroon – 40 uur.
 • Volledig opgeladen in 5 uur via afgedichte micro-USB-poort.
 • Met Sync-houder met +/-20 graden verstelbaarheid die past op sturen met een diameter van 22,2 tot 35,0 mm.
 • Geschikt voor Blendr.

Bontrager hanteert een unieke aankoopgarantie voor al haar producten. “Probeer en wees overtuigd. Zo niet dan nemen we het terug”. Adviesverkoopprijs: € 149.99

Voor het voorlicht is ook een aparte Transmitr te bestellen om het licht eenvoudig draadloos te bedienen.

De Transmitr remote stuurt draadloos maximaal zeven apparaten aan die voorzien zijn van de Transmitr-techniek. Hij kan gemakkelijk aan het stuur van elke fiets worden bevestigd voor eenvoudige bediening van alle Transmitr-verlichting vanaf het stuur.

Adviesverkoopprijs: € 64.99

flaeR-mainFlareR-main2

 van