20-08-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Gek van Fietsen.nl bouwt unieke fiets voor aanval op het Wereld uurrecord

Na een maandenlange voorbereiding is het moment van de waarheid aangebroken: woensdag 22 augustus om 20:00 uur gaat Dion Beukeboom op de wielerbaan in het Mexicaanse Aguascalientes zijn aanval doen op het werelduurrecord. De Nederlandse renner van het Vlasman Cycling team rijdt op een speciaal voor hem gebouwde fiets die volledig is ontwikkeld en samengesteld door Gek van Fietsen.nl.

Foto’s: © Orange Pictures / Ron Hoenson

De racespecialist uit Alphen aan de Rijn heeft een jaar geleden de uitdaging aangenomen om voor deze aanval een volledig op maat gemaakte fiets samen te stellen. Geen makkelijke opgave bleek al snel. Dion is ruim 2 meter lang, dus een renner die niet zo makkelijk op een standaard fiets past. Daarnaast stelt de UCI hoge eisen waar de fiets aan moet voldoen tijdens een recordpoging.

Dion Beukeboom (Vlasman CT)
De fiets.
Aanval op wereld uurrecord op de baan – Uurtest-training
Sportpaleis Alkmaar

Na uitgebreid onderzoek, aanpassingen door specialisten en testen in de windtunnel is het hele team zeer tevreden met het eindresultaat. Dion Beukeboom, Nederlands kampioen op de achtervolging, zal aanstaande woensdag op een supersnelle en unieke fiets zijn aanval op het Wereld uurrecord gaan doen. Momenteel is deze titel nog in bezit van Sir Bradley Wiggins, die in 2015 een afstand van 54,526 km aflegde in één uur.

Dion en zijn begeleidingsteam zijn al sinds 4 augustus in Mexico. Het lichaam gedurende een langere periode laten wennen aan de hoogte is één van de onderdelen van de ultieme voorbereidingen. Ton Vrolijk, oud wielrenner en mecanicien van Gek van Fietsen is inmiddels ook in Mexico om de fiets te prepareren.

Op woensdag 22 augustus is de recordpoging vanaf ongeveer 20:00 uur in een live uitzending op Eurosport te volgen, maar ook via het YouTube kanaal van de UCI.

Sponsoren van het hele traject Richard Vlasman van Vlasman b.v. en Hans de Bruin van Gek van Fietsen.nl hebben één gezamenlijke missie: Het beste materiaal, de beste mensen en de juiste techniek samenbrengen in dit fantastische project. Samen met ongeveer 100 genodigde gaan zij de recordpoging bekijken in Bistrobar ’t Leeuwtje, Simon van Capelweg 109b in Noorden. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Dion Beukeboom (Vlasman CT)
Aanval op wereld uurrecord op de baan – Uurtest-training
Sportpaleis Alkmaar
 van