11-06-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Gele trui van Zoetemelk verkrijgbaar op Marktplaats

Joop Zoetemelk heeft afgelopen woensdag een gele trui aangeboden via Marktplaats. In de advertentie van de laatste Nederlandse tourwinnaar kunnen we het volgende lezen: “Echte wollen Gele Trui uit de Tour de France met handige achterzakjes. Wegens te kort aan kastruimte hier in Frankrijk. Altijd zuinig op geweest, verkeert in goede staat”

Tegenover de NOS wilde Zoetemelk niet te veel kwijt over de reden van de verkoop. “Ja, ik kreeg het idee. En ik heb het gewoon op internet gezet”, zei hij op Radio1. Wel gaf hij toe dat de Marktplaats-advertentie waarschijnlijk gerelateerd is aan start van de Tour de France in Utrecht, hoewel dit niet heel verrassend is.

Daarnaast liet Joop ons weten de de trui niet afkomstig is uit de succesvolle Tour van 1980, maar uit een eerdere editie. Afgaand op de opdruk van Miko is de gele trui van de Ronde van Frankrijk van 1978, toen Zoetemelk voor deze ploeg uitkwam.

Hier kun je de advertentie op de grootste veilingsite zelf bekijken en eventueel een bod uitbrengen, hoewel Zoetemelk liet doorschemeren dat de trui waarschijnlijk al verkocht is. De opbrengst van deze gele trui gaat trouwens naar een goed doel, dat in een later stadium bekend wordt gemaakt.

Mocht je geen succes hebben dan kun je natuurlijk altijd Wielrenblad #2 nog eens lezen, want in deze uitgave hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwste wielermode. Hier zit ongetwijfeld wel iets voor je tussen!

Joop_Zoetemelk_Gele_Trui_001

 van