03-03-2016 - Skiën, Nieuws

GEM altigliss challenge: WK studenten skiën

Sinds 1986 organiseert Altigliss jaarlijks het studenten WK skiën. Jaarlijks trekt deze competitie zo’n 1.000 deelnemers van scholen en universiteiten over de hele wereld. Dit jaar zal het WK plaatsvinden tussen 19 en 26 maart in Val-d’Isère, een wereldberoemd skigebied in het zuid-oosten van Frankrijk. GEM altigliss challenge is een wedstrijd die bestaat uit drie disciplines.

  • Ski challenge (Dit onderdeel bestaat uit de typische WK-onderdelen als slalom, Big-Air en bordercross)
  •  Mountain challenge (Dit onderdeel bestaat uit een heuse biatlon)
  • Village challenge (Dit onderdeel bestaat uit allerlei doldwazen activiteiten die niks met skiën te maken hebben)

Elk jaar is er ook bijzondere aandacht voor gehandicapten sport, met als doel de deelnemers te laten inzien wat een beperking inhoudt. Er is dan ook een speciale sporttrofee met verschillende onderdelen, zodat deelnemers kunnen zien welke mogelijkheden er zijn als deelnemer aan gehandicapten sport. Dit jaar is Marie Bochet sponsor van het toernooi. Zij won als gehandicapte sporter 7 WK-titels en als eerste Franse atleten ooit 4 paralympische titels won.

GEM altigliss challenge is niet alleen een week van skiën, maar ook een week van activiteiten, concerten en feesten. Ook vindt er een professionele freestyle wedstrijd plaats, waar bezoekers opkomende talenten kunnen zien strijden om de velbegeerde titel. Er is voor ieders wil wel iets, zelfs als skiën niet iets is wat je normaliter doet.

Team GEM - tekst 2

Voor wie is de wedstrijd bedoelt?
Deze wedstrijd is bedoelt voor iedereen, zolang zij maar in het bezit zijn van een studenten status in hun eigen land! De organisatie is opzoek naar teams bestaande uit 5 – 6 deelnemers per challenge. Het is niet nodig om eerdere ski-ervaring te hebben, echt iedereen is welkom! Het enige dat je nodig hebt is een gezonde dosis humor en zin om wat lol te maken.

De organisatie?
De organisatie bestaat uit 60 studenten van de opleiding Grenoble Ecole de Management in het zuid-oosten Frankrijk. De organisatie woont zelf in de grote steden van de Alpen en hun twee favoriete dingen zijn dus skiën en snowboarden. Zij hebben het hele jaar hard gewerkt om dit evenement tot een groot succes te maken en zien er naar uit om jouw daar te zien!

Geef je nu op via de website.

 van