26-07-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Fiets mee tijdens de Geopark Hondsrug Classic: 16/10/2016

De Geopark Hondsrug Classic wordt dit jaar op zondag 16 oktober georganiseerd. Het is een unieke mountainbike wedstrijd waar wedstrijdrijders en recreanten in een wedstrijd deelnemen. Voor menig recreant en natuurlijk ook voor de licentiehouders een unieke uitdaging. Inschrijven kan via de website van de Geopark Hondsrug Classic. 

Het parcours is uitdagend en zwaar en de lengte van 60 km voert door de Staatsbossen en rondom het Nije Hemelriek. Het terrein rond de recreatieplas is ingericht voor de deelnemers, teams en entertainment. De bereikbaarheid is optimaal en er is parkeergelegenheid voor alle deelnemers op loopafstand.

Dit jaar wordt er op zaterdag 15 oktober clinics en wedstrijden georganiseerd voor de jeugd. De wedstrijden zijn Open Drentse Kampioenschappen, waarbij deelname voor ieder kind mogelijk is. Er wordt gestart in diverse categorieën, vanaf 8 jaar tot 15 jaar. Voorafgaand aan dit kampioenschap worden clinics en lessen voor de kinderen georganiseerd. Het parcours gaat rondom de recreatieplas en is ongeveer 1 km lang, daardoor overzichtelijk voor het publiek. Voor alle deelnemende kinderen ligt er een unieke herinnering klaar en de kampioenen ontvangen een mooie kampioenstrui.

De deelnemers aan de Geopark Hondsrug Classic op zondag worden op de zaterdag ervoor uitgenodigd voor deelname aan een korte wedstrijd, namelijk de Geopark Eliminator Race. Dit is een afvalwedstrijd waarbij in groepen van 4 deelnemers wordt gestart over een ronde van een kilometer en waarbij de 2 sterksten doorgaan naar de finale rondes en de 2 verliezers naar de verliezersronde. Het parcours wordt voorzien van hindernissen, wat een schitterend spektakel gaat worden. Voor het publiek blijven de deelnemers in zicht, dus  je supporters kunnen gerust aan de kant staan!

Meedoen? 

Schrijf je nu in voor de wedstrijden via de website van de Geopark Hondsrug Classic. Ook voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van het evenement. Hieronder kun je een video van 2014 bekijken, zodat je alvast in de stemming kunt komen!

 van