26-07-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Gert Jakobs fietst mee met de Zuiderzee Klassieker 2017

Op 30 september 2017 vindt de zevende editie van het wielrenevenement ‘de Zuiderzee Klassieker’ in Almere plaats. Deelnemers van dit evenement zamelen geld in voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten door de Maag Lever Darm Stichting. Dit jaar fietst ook oud-profwielrenner Gert Jakobs mee.

Gert Jakobs strijdt mee

Er is nog veel onbekend over spijsverteringsziekten. Onderzoek naar het voorkomen én genezen ervan is daarom erg belangrijk en nodig. Oud-profwielrenner Gert Jakobs fietst om die reden graag mee dit jaar. ‘Helaas weet ik uit ervaring dat het hebben van een gezonde buik niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo komen darmziekten veel voor in mijn familie en is mijn neef al vroeg overleden aan de gevolgen van darmkanker. Reden genoeg voor mij om mee te fietsen! ́.

De Zuiderzee Klassieker

De Zuiderzee Klassieker is een jaarlijks terugkerend wielrenevenement, georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting. Dit jaar fietsen deelnemers vanaf de Grote Markt in Almere drie afstanden: 60, 120 en 180 kilometer. Iedereen kan en mag meedoen. Deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie, bedrijven of andere mensen die zich ook in willen zetten in de strijd tegen spijsverteringsziekten. Het ingezamelde geld zet de Maag Lever Darm Stichting in om onderzoek te doen naar darmkanker en andere spijsverteringsziekten. En dat is hard nodig, Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten en dagelijks overlijden 14 mensen aan de gevolgen van darmkanker.

Fiets jij ook mee?

Zet jij je dit jaar, net als Gert Jakobs, ook in tegen spijsverteringsziekten? Fiets mee en schrijf je in via www.zuiderzeeklassieker.nl. Hier vind je ook meer informatie over het evenement. Wees er snel bij want vol is vol. Na inschrijving ontvang je wielrentips van Gert en de Maag Lever Darm Stichting in je inbox. Hiermee stap je goed voorbereid op de fiets 30 september. Het belooft een prachtige, sportieve dag te worden, mede dankzij jouw inzet. Schrijf je snel in op zuiderzeeklassieker.nl!

 van