26-09-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Geslaagde 10e editie van Dam tot Dam FietsClassic

Als organisatie kijkt Le Champion terug op een zeer geslaagde 10e editie van de Dam tot Dam FietsClassic. Het fietsonderdeel van het Dam tot Dam weekend, vierde zondag 18 september zijn 10-jarig jubileum.

Wielrenblad is al jarenlang als mediapartner verbonden aan het event, Wil jij volgend jaar ook aan de start staan, houd dan onze lezersacties in de gaten! Dit geldt ook voor een aantal andere gave events van Le Champion.

Naast dat het al uniek is om op de Dam in Amsterdam van start te gaan, hebben wij voor deze bijzondere editie een extra route uitgestippeld: de 161 km. Precies 10 keer de afstand van de 10 Engelse Mijl. Met ook nog eens perfecte weersomstandigheden hebben de 5.000 deelnemers letterlijk en figuurlijk een stralende dag gehad.

Om 08.00 uur klonk het eerste startschot voor het Koninklijk Paleis op de Dam. De 161, 145 en 105 km routes namen de wielrenners mee hoog Noord-Holland in. Via Zaandam en door het groene polderlandschap. De 161 km bereikte het hoogste punt bij Krabbendam en zakte daarna samen met de 145 en 105 km via Obdam, Edam, Monnickendam en Durgerdam af richting de Dam in Amsterdam.

De 60 en de 40 km gingen iets later van start en was ook voor de recreatieve fietsers een mooie uitdaging. Na de binnenstad gingen deze routes richting Waterland, de omgeving van het Twiske en natuurlijk Zaandam. Voor een groot deel was dit hetzelfde parcours als de Dam tot Damloop. In Amsterdam Noord kruisten beide afstanden de 45.000 hardlopers die net van start waren gegaan.

Alle deelnemers finishten weer op de – tot fietswalhalla omgetoverde – Dam in Amsterdam. Hier hebben de fietsers in feeststemming teruggekeken op hun eigen prestatie, de collectie van diverse wielerstands bewonderd en de live uitzending van de Dam tot Damloop op groot scherm gevolgd.

SFEERVERSLAG

Van alle Dam tot Dam evenementen heeft men een mooi sfeerverslag (video) gemaakt, dat te vinden is op de Facebook pagina’s en het Le Champion YouTube kanaal. De films van de Dam tot Dam FietsClassic kun je hier natuurlijk ook even bekijken. Daarnaast is er een reportage gemaakt door door RTV NH: https://www.rtvnh.nl/nieuws/192031/duizenden-rijden-dam-tot-dam-fietsclassic.

 van