13-04-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Geslaagde Mantel Seizoensopening

Nederland is al in de ban van de aanstaande Tour de France. Op de zonnige zondag 12 april is dat duidelijk te merken. Bij de Mantel superstore in Arnhem­-Zuid verzamelden zo’n 1.600 fietsliefhebbers zich voor t​oertocht ‘D​oor de Gelderse Poort’​,​onder wie oud ­wethouder ​L​uc van Geffen, wethouder Gerrie Elfrink en D66 fractievoorzitter Sabine Andeweg.

Op dezelfde dag als Parijs­ Roubaix, dat bekend staat als zware voorjaarsklassieker, reden de toertochtdeelnemers de 75, 110 of 150 kilometer route over de Veluwe, met bekende beklimmingen zoals de Italiaanseweg, Zijpenberg en Emmapiramide.

De westenwind zorgde vooral in de eerste kilometers voor wat extra spanning op de kuiten, maar de 15 graden en stralende zon liet iedereen genieten van de prachtige Gelderse natuur. Ruim 3.500 energierepen vonden gretig aftrek bij de pauzeplekken in Hoenderloo en bij het Posbank Paviljoen. Ruim 3.600 liter water en sportdrank hield de sportievelingen op de been en bij de finish dé beloning met een hamburger als ‘herstelhap’ en, vooruit, een biertje om te proosten op de prestatie.

Bij iedere wielrenner, mountainbiker en fietsrecreant is de fietslust inmiddels opgewekt. De Mantel superstore is het hele weekend geopend. Met veel scherpe aanbiedingen, een enorme vloot testfietsen met een interessant testparcours.

Heb jij de Seizoensopening gemist? Kom dan langs van dinsdag t/m zaterdag. Iedere donderdag en vrijdag koopavond tot 20:00 uur. Of shop online via de website van Mantel.

 van