19-02-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Gespot: 39’er Mountainbike

Hoewel de meesten van ons 29 inch al een forse wielmaat vinden, hebben we nu wel een heel bijzonder ontwerp gespot. Ontwerper Patrick NG heeft namelijk een revolutionair concept ontwikkeld: een MTB met maar liefst 39 inch wielen! 

De ontwerper uit Singapore zoekt vaker de grenzen op om de natuurkundige wetten van de fiets te tarten. Deze mountainbike met reusachtige wielen is gebaseerd op een bijzondere constructie, waarbij het stuur niet direct op de voorvork is gemonteerd. Bij dit ontwerp is er namelijk sprake van overbrenging via een ketting en een tandwiel op het stuurpen en op de voorvorkbuis. Met deze toepassing is het overigens mogelijk om de stuureigenschappen te beïnvloeden. Grotere of kleinere tandwielen zullen vervolgens zorgen voor snellere of tragere eigenschappen.

Vooralsnog blijft deze constructie toekomstmuziek, en is het slechts een leuke creatie van Patrick Ng. Voor meer informatie over deze revolutionaire mountainbike kun je terecht op de website van Bikeradar.Voor meer bizarre ontwerpen kun je onderstaande video nog even bekijken.

 

 

 van