10-09-2015 - Nieuws, Wielrenblad

GET OUT AND STAY OUT WHATEVER THE WEATHER

Het motto van Sealskinz luidt : ” GET OUT AND STAY OUT WHATEVER THE WEATHER”. En dat is absoluut geen grootspraak! Dankzij Sealskinz-producten kan je immers je outdoor-activiteiten blijven uitoefenen ongeacht de weersomstandigheden!

Sealskinz presenteerde op Eurobike zijn nieuwigheden voor de winter 2015. Dat de Britten innovatie hoog in het vaandel dragen, wisten we al al langer. Dit is dan ook duidelijk zichtbaar in de nieuwe collectie. Met de Halo overschoen en de Hydrostop sok werden 2 fantastische producten voorgesteld.

Eén van de meest in het oog springende producten op Eurobike was ongetwijfeld te zien op de Sealskinz stand: de Halo overschoen! Dit product heeft niet voor niets een prestigieuze ISPO-award gewonnen in de categorie outdoor-accessoire. De overschoen is voorzien van een led-lampje dat geïntegreerd is in de hiel, wat maakt dat je steeds veilig kan fietsen en gezien wordt in het verkeer.

De Halo versie is beschikbaar in zowel een neoprene uitvoering (gesloten onderkant) als een lightweight versie (open onderkant). Deze laatste is ook beschikbaar in een hi-vis kleur naast de klassieke zwarte kleur. De ritssluiting is aan de zijkant geplaatst waardoor  je de overschoen nog gemakkelijker kan aan- en uittrekken.

Er zijn 2 essentiële zaken waar een fietser bezorgd over moet zijn: veiligheid en bescherming tegen koude en regen. Laat de Halo overschoen nu net deze 2 zaken combineren. Volgende zin omschrijft perfect dit unieke product: “possibly the most significant development in overshoes in a generation'”. 

Deze overschoen biedt de ideale bescherming aan de zwakke weggebruiker en zorgt voor extra visibiliteit. Een ideale overschoen voor woon-werkverkeer dus! Het led-lampje kan gebruikt worden in 3 verschillende standen, biedt een zichtbaarheid tot 500 meter en gaat 240 uur mee.

Een andere nieuwigheid die Sealskinz heeft geïntroduceerd is de Hydrostop technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat insijpelend water langs de bovenkant van de sok sterk wordt gereduceerd.

Het is als het ware een elastische band in de bovenkant van de sok waardoor deze op zijn plaats blijft. De Hydrostop technologie wordt gebruikt in de thin ankle sock en de mid weight mid length sok. Uiteraard zijn deze sokken ook 100 procent waterdicht, winddicht en ademend.sok-mainsok2-main

 van