06-07-2010 - Surfen, Nieuws

‘Get Ready’ voor de O’Neill Surf Academy 2010

De O’Neill Surf Academy gaat dit jaar op 5 juli van start bij The Spot in Zandvoort om daarna vervolgens eerst te vertrekken naar surfschool Hart Beach in Scheveningen, daarna naar Strandpaviljoen Noordduine in Domburg om vervolgens te eindigen op 17 juli bij Strandclub De Jongens in Bergen aan Zee.

Tijdens het populaire evenement krijgen per dag 50 kinderen surfclinics van de Amerikaanse pro surfers Joey Hudson, Chris Lynch, Travis Nicolet, Peter Mueller en de tweeling Hailey en Sierra Partridge, onder het motto ‘Turning grommets into Surfers’. Zij worden ondersteund door een aantal Nederlandse surfinstructeurs.

De O’Neill Surf Academy werd in 1996 in Santa Cruz, Californie opgestart door Jay Moriarity, Richard Schmidt en surflegende Robert ‘Wingnut’ (van de populaire surffilm Endless Summer). Zij komen allemaal uit Santa Cruz, de woonplaats van O’Neill oprichter Jack O’Neill, zelf een bezeten surffanaat, die er met de uitvinding van het wetsuit voor zorgde dat er ook in erg koude wateren meer en langer kon gesurft worden.

Het doorgeven van de passie voor de surfsport is bij de ontwikkeling van O’Neill steeds de grootste drijfveer geweest en een initiatief als de Surf Academy werd door hem dan ook met open armen ontvangen. Gedurende de 14 jaar sinds de eerste editie, heeft de O’Neill Surf Academy al meer dan 20.000 jongeren opgeleid en hen de eerste duw in de golven gegeven naast een dag die ze niet snel zullen vergeten.

De oceaan is een plaats waar we, in sport en spel, een diep gevoel van verbondenheid, plezier en vrijheid kunnen ervaren. Ze confronteert ons met haar uitgestrektheid en oneindigheid en leert ons dat als we open staan voor alles, alles ook mogelijk wordt. Door haar kracht, worden we ook uitgedaagd uit onze comfortabele en veilige omgeving te stappen en door grenzen heen te breken die ons anders vaak tegenhouden. Zo leren we onszelf en de natuur beter kennen. Iets wat ook voor jongeren een leerzame en bovendien ook nog een bijzonder leuke ervaring is!
De legendarische mobiele surfschool van de O’Neill Surf Academy reist al 13 zomers lang met groot succes langs de stranden van Europa. Met een grote truck vol surfboards, wetsuits en een enthousiaste crew zorgt de Surf Academy ieder jaar weer voor veel vrolijke gezichten en een aantal onvergetelijke dagen van zon, zee en surf.

Jongens en meisjes met de leeftijd 6 tot 16 jaar krijgen de kans van hun leven… ‘surfles van 5 stoere Amerikaanse surfers!’. Deze Big Wave surfers uit Santa Cruz zullen de kids de beginselen van het surfen leren en ze tevens de Californische surfing lifestyle laten beleven.

De tour zal dit jaar vier verschillende lokaties in Nederland aan doen:

Lokatie Zandvoort 5 en 6 juli 2010
Locatie Scheveningen 8, 9 en 10 juli 2010
Lokatie Domburg 12 en 13 juli 2010
Locatie Bergen aan Zee 15, 16 en 17 juli 2010

Tijdens de surfles krijgen de beginnende surfers veiligheid instructies over het surfen. Vervolgens zullen de kids onder leiding van de Pro’s het water in gaan.
Na een actieve surfdag ontvangen de kinderen tijdens de Surf Award Cermony een O’Neill Surfcertificaat met handtekeningen van de Pro surfers! Als aandenken ontvangen alle deelnemers een stoer Surf Academy T-shirt die net als ieder jaar hoogstwaarschijnlijk ook vol komt te staan met handtekeningen en mooie herinneringen aan een spectaculaire surfdag.

 

Delen

 


6 surf magazine – Abonnee worden?


 van