10-12-2019 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: Rudy Project Spectrum

De Spectrum van Rudy Project is een echte eyecatcher. Bij het eerste groepsritje met deze helm waren er al meteen veel (overwegend positieve) opmerkingen. Dat is ook niet gek; de Spectrum is een helm met een geheel eigen stijl. Funky, kleurrijk en een beetje eigenwijs. Wij vinden het wel tof.

Dat Rudy Project een Italiaans merk is verbaast ons dan ook niks, en naast de opvallende looks is de helm ook nog eens erg mooi afgewerkt. Ondanks de ruim aanwezige ventilatie is de helm geoptimaliseerd in de windtunnel en dus behoorlijk aerodynamisch, hoewel een stuk subtieler vormgegeven dan sommige volledige aero-helmen. De ventilatie is ook goed. Je hoofd blijft koel bij zowel hoge als lage snelheden.

Het gewicht is in maat M slechts 260 gram waardoor je de helm eigenlijk al snel vergeet als je ‘m op hebt. De padding is erg comfortabel en de lining vormt zich perfect naar je hoofd als je ‘m strak draait, wat erg soepel gaat met de RSR 10 draaiknop van Rudy Project. Populaire veiligheidsvoorzieningen als bijvoorbeeld MIPS ontbreken, maar de constructie van de helm is zeer stevig, mede door de In-Mold technology die ze gebruiken bij het maken van de helm.

De Spectrum wordt tot slot geleverd met een aantal mooie extra’s: zo zit er een soort netje bij die je aan de binnenkant vast kan maken om insecten buiten te houden en wordt er ook een mooie beschermhoes voor de helm bijgeleverd. De helm is te koop voor 179 euro en voor dat geld krijg je een helm die lekker zit, mooi is gemaakt en vooral een heel eigen look heeft. Al valt over smaak niet te twisten natuurlijk.

Prijs € 179

klik hier voor meer informatie over de Rudy Project Spectrum.


Het artikel over de Rudy Project Spectrum komt uit Wielrenblad #3 van 2019Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van