04-12-2019 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: Tifosi Aethon

Zonnebrillen zijn hot in het wielerpeloton en dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Of het nou Sagan is die met z’n skibril op het podium staat, of dat je gewoon graag gesoigneerd je eigen ritjes maakt; een zonnebril is een must. Naast een strakke look moet een zonnebril natuurlijk ook de zon en UV-straling tegenhouden zonder dat je zicht wordt belemmerd, en als het even kan ook nog eens even lekker zitten.

De Tifosi Aethon doet het allemaal! De zonnebril bestaat uit één groot glas die je hele gezichtsveld bedekt, en hoog genoeg doorloopt zodat je ook diep in de drops nog goed zicht hebt. De pootjes en het neusstukje zijn los te maken van het glas, zodat de drie bijgeleverde lenzen (donker, licht getint en niet getint) makkelijk gebruikt kunnen worden. De lenzen zijn goed en belemmeren je zicht absoluut niet, ongeacht het weer of de omgeving. Het losmaken van de lens vereist wel enige voorzichtigheid en oefening, maar het werkt prima. Er zit ook een mooie harde case bij waar je de zonnebril en extra lenzen in kan bewaren, en een stoffen zakje om de zonnebril los in te doen, en mee te poetsen. Het neusstukje is qua breedte te veranderen, waardoor hij op praktisch elke neus goed zit. Ook zit er een zogeheten brow bar op, een stuk rubber bovenop de lens die het zweet van je voorhoofd en wenkbrauwen tegen houdt, zodat het niet in je ogen loopt. Dat werkt uitstekend!

Daarnaast is de Aethon licht van gewicht en erg comfortabel. Na verloop van tijd vergeet je dat je ‘m op hebt en ook op langere ritjes irriteert de bril nergens. En dan vergeten we nog bijna de prijs; voor slechts 85 euro krijg je waar voor je geld.

Prijs: € 84,95

Meer informatie over Tifosi Aethon vind je hier


Meer lezen?  Word abonnee van Wielrenblad zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van