22-10-2015 - Snowboarden, Nieuws

Gewoon lekker wintersporten in Sölden

Het is een gewoonte, misschien wel een traditie: je wintersportvakantie voorbereiden. Nog voordat de winter officieel begonnen is, heb je al een willekeurige post-it volgeschreven met eisen, wensen, voordelen, nadelen en adviezen.

Woord: Mirte van Dijk / Beeld: Ruben Visser ‘t Hooft

Natuurlijk hopen we op verse sneeuw, bidden we om zonnige dagen, willen we snelle liften, brede pistes en onverspoorde offpiste afdalingen. En het liefste lopen we geen andere toeristen tegen het lijf – al helemaal geen Hollanders – moet de après-ski wel een beetje levendig zijn, het eten en drinken vooral niet te duur worden, ligt het gebied uiteraard hoger dan gemiddeld, maar willen we tegelijkertijd zonder sneeuwkettingen omhoog kunnen rijden. En meer dan negen uur in de auto zitten doen we ook liever niet.

Het is een sombere dag in september als ik een verfrommeld papiertje tussen mijn aantekeningen vind. Tussen de krassen en inktvlekken herken ik de woorden ‘tijdig skigebied zoeken’, ‘team’ en ‘vervoer???’. Ik pak een leeg vel papier en begin een nieuwe checklist.

Het plannen van de testweek is hetzelfde als het plannen van een wintersportvakantie. Neem nu het skigebied, we hebben zo onze voorkeuren. Een skigebied waar eind maart, wanneer de nieuwe boards beschikbaar zijn, nauwelijks sneeuw ligt levert ons geen volledige testresultaten op. Dat is tevens het geval als een funpark ontbreekt, er geen zwarte pistes zijn en de mogelijkheid om te freeriden minimaal is. Dus waar willen we heen dit jaar? Of eerder: waar kúnnen we heen met onze wensen in het achterhoofd? Vorig jaar zaten we in Sölden, Tirol, waar eigenlijk alles op elkaar aansloot. Inclusief een eigen testruimte en een privé rit met de pistebully om al het testmateriaal naar boven te brengen, een walhalla qua gevarieerdheid van het terrein en uiteraard een warm welkom met goed eten in Hotel Santer Sepp. Dus waarom het wiel opnieuw uitvinden? We gaan weer naar Sölden! Check.

Ben je benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees het hele artikel in de nieuwste Taste van dit seizoen!

Word hier abonnee of bestel het nummer in onze webshop.

Wil je zien wat we in Sölden uitgespookt? Dat kan! We hebben namelijk alles gefilmd. De video vind je hier begin november! Hou onze social media dus in de gaten!

_MG_5816

 van