11-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Gezocht: ware wielerliefhebbers voor KiKa

Van 29 juni tot 4 juli 2014 vindt de Giro di KiKa plaats. Een wielerronde in Italië, wielerland bij uitstek. Deze zesdaagse wielerronde voert grotendeels door de Dolomieten, een ruig en soms onherbergzaam gebied, met sneeuw op de toppen en cols tot wel drieduizend meter hoog. Iedere deelnemer werft voor aanvang 2.500 euro. De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Nu geneest 75 procent van de kinderen met kanker; in 2015 moet dat 95 procent zijn. Dat is het streven van KiKa.

Giro di KiKa

Giro di Kika is een zesdaags evenement (29 juni – 4 juli 2014) dat start en eindigt in Bolzano. Totale lengte: 995 kilometer. Er wordt overnacht op campings. Iedere dag fietsen we een andere route met een ander startpunt en nieuwe uitdagingen. Het is ook een zware tour met hoogtes tot 3000 meter, soms door de sneeuw, door prachtige Italiaanse landschappen, over typisch Italiaanse kronkelwegen en klassieke passen als de Stelvio, Gavia en Sella Ronda.

Stichting Kinderen Kankervrij

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal, en mede bekend geworden door Prof. Tom Voûte, Prof. Rob Pieters en Prof. Huib Caron, organiseert al jaren allerlei activiteiten om fondsen bij elkaar te krijgen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker en de behandeling daarvan. De missie van KiKa: in 2025 geneest 95% van alle kinderen met kanker. Op dit moment is dat maximaal 75%. Een van de activiteiten van KiKa is de Giro di KiKa.

Inschrijving editie 2014

De inschrijving voor de eerste editie van Giro di KiKa geopend. Deelname aan Giro di KiKa 2014 is slechts weggelegd voor 120 deelnemers. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website van het evenement.

 van