17-04-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Giant en Liv halen toppers naar virtuele Toerversie Amstel Gold Race

Giant en Liv zijn als fietsenmerk exclusief verbonden aan de virtuele Toerversie van de Amstel Gold Race. Het gezamenlijke doel is een levensgroot digitaal toerpeloton te creëren. Liv, gericht op vrouwen, mikt op zo veel mogelijk vrouwelijke deelnemers en biedt hen een podium in dit unieke evenement. Als extraatje haalt het merk vele bekende topsporters naar de digitale startlijn. Deelnemers kunnen het virtuele spoor kiezen van onder meer wielrenner Marianne Vos, shorttracker Suzanne Schulting en surfer Lilian de Geus. 

Het aardige van deze eerste virtuele Toerversie van de Amstel Gold Race ooit is dat er een gemixt deelnemersveld is, bestaande uit recreanten én profs. Iedereen met smarttrainer die zin heeft om de tocht te maken, kan vanuit eigen huis, de tuin of de garage inloggen op het platform BKool.

Vervolgens rijden de deelnemers de aansprekende finale van de Amstel Gold Race (26 kilometer). Die gaat onder meer over de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en Cauberg. Er zijn drie starttijden: 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Limburgse sfeer in huiskamer

Marianne Vos (CCC-Liv): “Ik had heel graag de Amstel Gold Race gereden en een gooi naar de zege gedaan. Nu er, logisch, tijdelijk niet in groepsverband gefietst mag worden, is de virtuele Toerversie hét alternatief. Profs en recreanten kunnen veilig en vanuit hun vertrouwde thuisomgeving deelnemen. Het draait zondag niet om watts en hoge snelheden op de Tacx, maar om het plezier dat bij een toertocht hoort. Ik ben benieuwd hoe het Limburgse landschap er virtueel uitziet. Hopelijk rijden er veel deelnemers mee. Naast vrouwen mogen mannen gerust ook aanpikken. Voor de ‘après-bike’ haal ik alvast heerlijke vlaai in huis om de Limburgse sfeer zo goed mogelijk na te bootsen.”

Virtueel gezelschap van topsporters

Marianne Vos rijdt de virtuele Toerversie om 13.00 uur. Haar ploeggenoten Sabrina Stultiens (11.00 uur) en Jeanne Korevaar (12.00 uur) van CCC-Liv gaan eveneens van start. Zij en alle andere online toerfietsers krijgen gezelschap van vele topsporters, die eveneens ondersteund worden door de fietsenmerken Giant en Liv. Onder hen de shorttrackers Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt, Lara van Ruijven, Rianne de Vries, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf. Surfer Lilian de Geus en zeiler Nicholas Heiner stappen tevens op hun racefiets. 

Volg Giant en Liv op social media
In de aanloop naar de virtuele Toerversie van de Amstel Gold Race verschijnt er op Facebook bij Giant en Liv een exclusieve prijsvraag met Marianne Vos. Daarbij is onder meer een shirt van CCC-Liv te verdienen, gesigneerd door alle renners van de UCI Women’s WorldTour-formatie. Zondag kunnen fietsers en toeschouwers op het moment suprême live de verrichtingen van enkele topsporters volgen. Zij filmen hun deelname aan de toertocht en delen deze beelden met volgers via de Instagram-accounts van Giant en Liv. (Beeld: Chris Auld/ CCC-Liv)

 van