04-09-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Giant en Liv presenteren nieuwe én vernieuwde hardtails

In de Lage Landen zijn hardtails nog altijd het meest gebruikte type mountainbike. Voor komend seizoen heeft Giant een reeks innovaties op dit vlak. Daarbij gaat het onder meer om de introductie van een volledig nieuw model: de XtC SLR 29. Ook zustermerk Liv, specifiek gericht op fietsende vrouwen, gaat op de innovatieve toer. Zij komt met een vernieuwde uitvoering van de Tempt.

De Giant XtC SLR 29

Met de XtC SLR 29 introduceert Giant een nieuwe, brede collectie hardtails. Hierbij draait het allemaal om het frame van ALUXX SLR. Dit maakt de XtC SLR 29 de lichtste aluminium hardtail die Giant ooit heeft geproduceerd, namelijk: 1.429 gram in maat S. De geometrie is geoptimaliseerd voor 29 inch-wielen voor extra snelheid en controle. Met een balhoofdbuishoek van 69,5 graden en een zitbuishoek van 74 graden ervaren mountainbikers veel vertrouwen op technische trails. De XtC SLR 29 is voorzien van de nieuwe Giant Crest 34 verende voorvork met 100 millimeter veerweg. Ook heeft deze fiets Boost-naven met een bredere inbouwbreedte. Daardoor is er voldoende ruimte voor bredere banden (tot 2,4 inch) en extra wielstijfheid. Giant monteert een WheelSystem met tubeless technologie en een enkele aandrijflijn (12 speed). Voor meer informatie over de XtC SLR klik je deze link.

Giant XtC SLR

De Giant Fathom 29

De Fathom 29 van Giant heeft een metamorfose ondergaan. Deze heeft een compleet nieuw frame met een aangepaste geometrie. Daarmee ontpopt hij zich tot een breed gewaardeerde hardtail voor technische trails. De Fathom 29 heeft een aluminium frame van ALUXX SL dat handgemaakt is in de Giant-fabriek. Het frame is geoptimaliseerd voor een 130 millimeter geveerde voorvork. Dat resulteert in efficiënt klimgedrag en maximale controle in afdalingen. De 29 inch-wielen bieden veel balans en snelheid en zorgen er bovendien voor dat de fiets gemakkelijk over obstakels rolt. Met het standaard gemonteerde Giant WheelSystem met tubeless banden is er veel controle en verkleint de kans op lekrijden. Voor meer informatie over de Fathom klik je deze link.

Giant Fathom

De Giant Talon

Veel mensen maken dit seizoen kennis met het mountainbiken. Voor hen is de vernieuwde Talon een ideale hardtail. Deze heeft een gemoderniseerd frame. Bij de aanpassing is de achterbrug verlaagd, wat zorgt voor meer compliance, soepel rijgedrag en tegelijkertijd een lager framegewicht. De Talon met het aluminium frame van ALUXX is verkrijgbaar met zowel 29 inch- als 27,5 inch-wielen. De variant met 29 inch-wielen (S-XXL) heeft een 100 millimeter geveerde vorkvork. De uitvoering met 27,5 inch-wielen heeft voorvorken met 80 millimeter veerweg bij de maten XS en S. Bij de overige maten M en L is de Talon uitgerust met een 100 millimeter veerweg. De interne kabelgeleiding geeft de fiets een strakke, moderne look. Alle frames zijn compatibel met dropper seatposts, zodat rijders hun Talon desgewenst kunnen upgraden voor agressiever XC-terrein. Voor meer informatie over deze Giant Talon klik je deze link.

De Liv Tempt

Voor vrouwen die de mountainbikesport willen ontdekken, heeft Liv de vernieuwde Tempt ontwikkeld. Deze hardtail heeft een compleet nieuw frame met een lage achterbrug voor extra compliance en een prettige rijervaring. Het frame laat voldoende ruimte voor bredere banden (tot 2,4 inch). De vorige Tempt-generatie was enkel met 27,5 inch-wielen leverbaar. Liv biedt nu de keuze tussen 27,5 inch-wielen bij de maten XS, S en M. Bij de maten S, M en L is de Tempt uitgerust met 29 inch-wielen. Op de Tempt in framemaat XS zit een vork met 80 millimeter veerweg, op de framematen S, M en L is die 100 millimeter. De Tempt is compatibel met een dropper seatpost van 30,9 millimeter. De kabels lopen door het frame en zijn zo beschermd tegen de elementen tijdens een mountainbikerit. Voor meer informatie over deze Liv Tempt klik je deze link.

Liv Tempt

Kijk voor meer informatie en alle beschikbare modellen op de websites van Giant en Liv.


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van