16-05-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Giant Fathom E+ en Liv Lurra E+ geïntroduceerd

Giant en Liv introduceren de Giant Fathom E+ en de Liv Lurra E+. Deze twee nieuwe elektrische hardtail mountainbikes combineren een modern mountainbike-ontwerp met krachtige E-bike-technologieën. Ze geven avontuurlijke trailrijders een boost op de singletrack en bij snelle, vloeiende afdalingen. De Fathom E+ en Lurra E+ worden standaard geleverd met een dropper seatpost. Daarnaast is er ook de Giant Fathom E+ EX, die geleverd wordt met spatborden en een bagagedrager.

Giant Fathom E+

De nieuwe Giant Fathom E+ en Liv Lurra E+ zijn voorzien van de compacte en stille SyncDrive Sport motor. Met 75 Nm aan koppel voelen rijders zich natuurlijk sterk bij elke snelheid of situatie. De motor beschikt ook over de Smart Assist-modus om de ondersteuning automatisch te optimaliseren.

Alle modellen beschikken over een EnergyPak Smart accu die is geïntegreerd in de onderbuis van het frame. Deze batterijen zijn speciaal ontwikkeld voor E-bikes, met grotere batterijcellen met een grotere ontlaadcapaciteit. Ze draaien ook koeler, wat betekent dat er minder stress op het systeem staat en een langere totale levenscyclus.

Off-road ontwerp


De Giant Fathom E+ en Liv Lurra E+ hebben een lichtgewicht aluminium hardtail frame dat volledig opnieuw is ontworpen ten opzichte van de vorige generatie. Een vernieuwde geometrie, inclusief een luiere balhoofdhoek, resulteert in betere controle en zelfverzekerde handling op uitdagend terrein. Voeg hier een soepele verende voorvork met 130mm veerweg en stabiele 29-inch wielen aan toe, en het resultaat is een grotere efficiëntie en een soepeler rijgedrag op technisch terrein. De Lurra E+ serie biedt specifieke framegeometrie voor 27,5-inch wielen in frame maten XS en S, en 29-inch wielen voor frame maten M en L.

De op het stuur gemonteerde RideControl Dash is ergonomisch ontworpen met knoppen om tussen de vermogensmodi te schakelen. Het kleurendisplay maakt het eenvoudig om bereik, batterijniveau, snelheid en afstand te bekijken terwijl je rijdt. Het heeft een ANT+ verbinding waarmee je een hartslagmeter en andere fitnessapparaten kunt gebruiken, en je kunt ook draadloos verbinding maken met de RideControl App om de controller naar je persoonlijke voorkeuren te configureren.

Liv Lurra E+

In de Benelux zijn de volgende modellen verkrijgbaar:

  • Giant Fathom E+ 2 in de kleur Gunmetal Black (adviesverkoopprijs € 3.599)
  • Giant Fathom E+ 2 EX in de kleur Cordovan (adviesverkoopprijs € 3.699)
  • Liv Lurra E+ 2 in de kleur Sea Sparkle (adviesverkoopprijs € 3.599)

Over Liv

Liv is het enige fietsenmerk ter wereld dat zich uitsluitend richt op vrouwen. Het is opgericht door Bonnie Tu in 2008 als onderdeel van de Giant Group. Liv creëert innovatieve fietsen en uitrusting om iedereen, van beginners tot professionals, op het hoogste niveau te kunnen laten presteren. Met een wereldwijd team van retailers, atleten en evenementen, plus een groeiende online aanwezigheid gericht op rijvaardigheden, fietsonderhoud, voeding, reizen en andere ervaringen, streeft Liv ernaar om een gemeenschap op te bouwen en de nummer één bron over fietsen te zijn voor vrouwen over de hele wereld. Ontdek meer op de website.

Over Giant
Giant is wereldwijd een toonaangevend merk met hoogwaardige fietsen en bijbehorende uitrusting. Het merk maakt deel uit van de Giant Group. Die werd opgericht in 1972 en combineert sindsdien vakmanschap, technologie en innovatief design om alle fietsers van dienst te zijn. Met zijn producten, mensen en retailpartners biedt Giant een compleet ecosysteem met fietsen en uitrusting. Dat resulteert in optimale fietservaringen en groei van de fietscommunity. Ga voor meer informatie naar de website.

Voor meer informatie klik hier.

 van