04-01-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Giant kondigt samenwerking aan met Team BikeExchange-Jayco

Giant heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Team BikeExchange-Jayco, waarmee een terugkeer naar het professioneel wielrennen op UCI WorldTour-niveau wordt gemarkeerd voor het merk.

Het herenteam zal tot 2024 racen met Giant-fietsen en uitrusting, met de nadruk op grote rondes, eendaagse klassiekers en andere grote wegraces over de hele wereld. Team BikeExchange-Jayco zal ook een damesteam hebben, gesponsord door Giant’s zustermerk Liv. De samenwerking met Giant markeert een belangrijke mijlpaal voor Team BikeExchange-Jayco, aangezien het aan zijn 11e seizoen in het WorldTour-propeloton begint. Met een mix van nieuwe aanwinsten en terugkerende veteranen, waaronder Vuelta a España-winnaar Simon Yates uit Groot-Brittannië en Tour de France-winnaar van de groene trui Michael Matthews uit Australië, beschikt het team over een gevarieerde selectie van sprinters, klimmers, tijdrijders en kanshebbers op het algemeen klassement.

“Het merk Giant loopt al meer dan twee decennia voorop in het professionele wegracen en we zijn verheugd om onze terugkeer naar de WorldTour te maken met Team BikeExchange-Jayco”, zegt Phoebe Liu, chief branding officer van Giant Group. “Door samen te werken met professionele topcoureurs en hun ondersteunend personeel, kunnen we een leider blijven op het gebied van innovatie terwijl we doorgaan met het creëren van de beste fietservaringen voor rijders over de hele wereld.”

De herenploeg van Team BikeExchange-Jayco bestaat dit jaar uit 29 renners die 12 landen vertegenwoordigen. Naast Yates en Matthews verwelkomt het team ook de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen, die 58 carrièreoverwinningen naar de ploeg brengt.

Andere nieuwe aanwinsten dit jaar zijn onder meer de Amerikaanse tijdritkampioen Lawson Craddock en de Italiaanse tijdritkampioen Matteo Sobrero, evenals baanspecialisten Kelland O’Brien (Australië) en Campbell Stewart (Nieuw-Zeeland), plus jonge talenten Alex Balmer (Zwitserland), Jesús David Peña (Colombia) en Jan Maas (Nederland).

“We zijn erg blij om Giant te verwelkomen als onze technische partner voor het herenteam”, zegt Brent Copeland, algemeen directeur van Team BikeExchange-Jayco. “Samenwerken met merken die geen middel onbeproefd laten, is erg belangrijk voor ons. De steun die ze het team hebben gegeven en het aantal middelen dat ze ons hebben gegeven, is al ongelooflijk en het zorgt voor veel enthousiasme. Ons partnerschap is begonnen met sterke gemeenschappelijke doelen en we zullen er alles aan doen om deze doelen samen te bereiken. We beginnen het 2022 seizoen met vertrouwen en motivatie en we kijken uit naar deze geweldige reis.”

Team BikeExchange-Jayco-rijders zullen een volledige lijn Giant-fietsen tot hun beschiking hebben om te gebruiken voor alle raceformaten, omstandigheden en terreinen. Alle fietsen worden uitgerust met CADEX WheelSystems en Shimano aandrijflijncomponenten. Racers zullen ook het hele jaar door Giant-helmen gebruiken, waaronder de Rev Pro en Pursuit TT. Daarnaast zullen teamrijders en -medewerkers samenwerken met productontwerpers en ingenieurs van Giant om nieuwe geavanceerde producten te ontwikkelen en te testen die later dit jaar zullen worden geïntroduceerd.

Hier is een blik op de belangrijkste Giant-fietsen waarmee Team BikeExchange-Jayco-rijders het hele seizoen zullen racen.

TCR Advanced SL Disc: Deze allrounder staat bekend als de “Total Race Bike” en verlegt al meer dan twee decennia de grenzen van raceprestaties. Met honderden profoverwinningen door de jaren heen is TCR de nummer één keuze voor etapperenners, klimmers en allrounders, waaronder Simon Yates, die de Vuelta a Espańa heeft gewonnen, op het podium eindigde in de Giro d’Italia en meerdere etappes van de Tour de France. Ontworpen voor de beste efficiëntie, geavanceerde aerodynamica en totale controle, het is ideaal voor zware bergetappes, ruige klassiekers en lange trainingsdagen met uitdagend terrein.

Propel Advanced SL Disc : Deze aerodynamische wegmachine heeft Tour de France-etappes, monumentale klassiekers en sprintfinishen over de hele wereld gewonnen. Verwacht de aangewezen sprinters van het team – waaronder Tour de France-winnaar van de groene trui Michael Matthews, Giro d’Italia-etappewinnaar Luka Mezgec en Dylan Groenewegen, die meerdere Tour de France-etappeoverwinningen op zijn naam heeft – op de Propel Advanced SL Disc wanneer de sprints warmen zich op.

Trinity Advanced Pro: Deze speeding bullet is gebouwd om te voldoen aan de eisen van wereldkampioen tijdrijders en is ontwikkeld met behulp van uitgebreide CFD-analyse en windtunneltests om superieure aerodynamische prestaties te leveren in echte raceomstandigheden. De AeroSystem-buisvormgeving helpt rijders zoals Lawson Craddock en Matteo Sobrero, beide nationale tijdritkampioenen in hun thuisland, seconden te scheren wanneer het er toe doet.

Voor meer informatie over het herenteam en het door Liv gesponsorde Team BikeExchange-Jayco damesteam ga naar greenedgecycling.com.

Voor meer informatie over de samenwerking, ga naar giant.com.

 van