16-09-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Giant lanceert nieuwe Trance X E+ Pro 29 E-MTB

Giant introduceert met de Trance X E+ Pro 29 een geheel nieuwe e-mountainbike voor gebruik op de trails. De fiets combineert off-road engineering en design met de kracht van de vernieuwde Giant Hybrid Cycling Technology. Met de SyncDrive Pro-motor, Maestro-vering en door de Flip Chip verstelbare framegeometrie is de Trance X E+ Pro 29 breed te gebruiken. 

De nieuwe Trance X E+ Pro 29 is bedoeld voor trailrijders die prestatiegericht zijn en tegelijkertijd graag kennismaken met een elektrische mountainbike. Dit model voorziet in een progressief trailontwerp en vernieuwende ondersteuningstechnologieën. Hij volgt Giants populaire Trance E+ Pro-series op. Belangrijke updates zijn onder meer de grotere 29-inch wielen en de geheel nieuwe Flip Chip. Daarmee kan de berijder zelf de framegeometrie aanpassen en heeft daarbij de keuze tussen twee standen.

Voor de trails

De basis van de Trance X E+ Pro 29 is een lichtgewicht ALUXX SL aluminium frameset. De ontwikkelaars hebben deze ontworpen met in hun achterhoofd de specifieke behoeften van e-mountainbikers. Het frame is sterk en stijf voor optimale handling tijdens het klimmen, nemen van bochten en afdalen op divers terrein. Met de nieuwste Maestro-vering met 135 millimeter veerweg aan de achterzijde gecombineerd met 150mm voorvorkvering is het frame perfect in balans.

De trunnion mount schokdemper heeft een lagere hefboomverhouding voor een betere trap- en remefficiëntie. Dit ontwerp resulteert tevens in een lager zwaartepunt en kortere liggende achtervorken die het klimvermogen en de algehele handling verbeteren. Andere updates bij de achterwielvering zijn de nieuwe dubbel afgedichte lagers en hardware ter verbetering van de duurzaamheid, zonder extra wrijving.

Eén van de innovaties bij de Trance X E+ Pro 29 is de Flip Chip op de bovenste rocker-arm van de Maestro vering. Rijders kunnen hiermee de framegeometrie verstellen. Zij kiezen tussen een steilere of luiere balhoofd- en zitbuishoek, afhankelijk van de rijstijl en het terrein. Dankzij de Flip Chip is het mogelijk de balhoofdbuishoek te variëren van 66.5 tot 65.8 graden. De zadelbuishoek is verstelbaar van 76.7 tot 76.0 graden.

Bij aanpassing van de geometrie verandert ook de hoogte van het bottom bracket, van een drop van 30 millimeter in de lage stand naar 20 millimeter in de hoge positie. De lage stand biedt een luiere geometrie die vooral geschikt is voor sneller, meer open terrein. De hoge instelling zorgt juist voor een agressievere geometrie en wordt aanbevolen voor technisch terrein.

In beide standen komt het optimale rolvermogen van de 29-inch wielen tot zijn recht. De

Boost-naven verbeteren de laterale wielstijfheid. Het frame is ontworpen met voldoende ruimte om bredere banden – tot 2.6 inch – te monteren. Elk Trance X E+ Pro 29-model wordt standaard geleverd met een tubeless wielset en tubeless banden.

Powered by SyncDrive Pro

De fiets heeft een SyncDrive Pro-motor met een hoog koppel van 80 Nm en een ondersteuningsratio van 360 procent. Dat betekent dat de hoeveelheid menselijke spierkracht in de hoogste modus (Power) wordt omgezet in 360 procent trapondersteuning.

De SyncDrive Pro voorziet tevens in Smart Assist-technologie. Als die modus is ingeschakeld, past de technologie de mate van ondersteuning automatisch aan op basis van data van zes sensoren. Daardoor kun je je aandacht volledig richten op de trails, zonder je bezig te hoeven houden met de mate van ondersteuning.

Rijders sturen de Trance X E+ Pro 29 aan met behulp van de nieuwe RideControl Ergo-unit op het stuur. Deze heeft ergonomisch ontworpen knoppen en een strak ontwerp, wat zorgt voor gemakkelijke en intuïtieve bediening. De unit voorziet tevens in ledverlichting die de ondersteuningsmodus en het batterijniveau aangeeft.

Een andere upgrade bij de nieuwe Trance X E+ Pro 29 is de batterij: de EnergyPak Smart 625. Dit is de meest geavanceerde batterij van Giant. Hij zit keurig geïntegreerd in de onderbuis. In iets meer dan twee uur tijd is hij tot 80 procent opgeladen.

Naast het nieuwe frame en elektronische updates beschikt de Trance X E+ Pro 29 over een volledige set componenten die speciaal is ontworpen voor gebruik op de trails. Alle modellen zijn voorzien van de Giant Contact Switch dropper seatpost. De bediening daarvan zit op het stuur, wat het gemakkelijk maakt om de positie al rijdende aan te passen. Ook het nieuwe Romero-zadel is inbegrepen. Dit is het nieuwe high-performance mountainbikezadel van Giant. De vorm, de flexibiliteit en het comfort daarvan zijn ideaal voor trailgebruik.

Prijzen

  • Giant Trance X E+ Pro 29 1 – €5.799,-
  • Giant Trance X E+ Pro 29 2 – €4.899,-
  • Giant Trance X E+ Pro 20 3 – €4.399,-

Voor meer informatie over deze splinternieuwe Giant Trance modellen kan je terecht op de website van Giant.


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van