03-08-2020 - Nieuws, Wielrenblad

GIANT ONTHULT CXR 2 CARBON GRAVEL WHEELSYSTEM

Specifiek ontworpen wielen voor gravel en adventure racing. Met extra brede hookless carbon velgen, 
lichtgewicht en geoptimaliseerd voor moderne bredere gravelbanden. 

Met de introductie van het CXR 2 WheelSystem brengt Giant de innovaties die al worden toegepast in zijn race- en mountainbikewielen naar de gravel categorie. Specifiek ontwikkeld om veelzijdig ingezet te worden, is het CXR 2 WheelSystem Giants eerste all-road wiel met hookless velgontwerp. Deze technologie heeft zich al bewezen in Giants race en mountainbike WheelSystems en maakt het mogelijk een lichter wiel te maken dat tegelijkertijd duurzamer is en meer controle biedt. 

Eén van de belangrijkste voordelen van hookless velgen is dat door de extra binnenbreedte van de velg een smallere, lichtere band op de velg breder en ronder valt. Het resultaat is een lager gewicht, beter bochtengedrag en meer grip. De velgen van de nieuwe CXR 2 hebben een binnenbreedte van 25 mm (vergeleken met 21 mm op cyclocross- en gravelwielen van de vorige generatie). De wielen zijn geoptimaliseerd voor gravelbanden met een breedte van 38-40 mm, maar zijn ook geschikt voor XC-mountainbikebanden tot 2.3 inch. 

Giant Factory Off-Road Team-rijder Carl Decker, een ervaren XC-, cyclocross- en gravelracer, was nauw betrokken bij het ontwikkelen en testen van de CXR 2 en zegt dat de verbetering van de rijkwaliteit onmiddellijk merkbaar is. 

“Gravelfietsen evolueren zo snel en de CXR 2 wielen zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort gebruik,” aldus Decker. “Deze wielen zijn gemaakt om hard en ver te rijden. De grotere velgbreedte geeft je de mogelijkheid om een lichtgewicht band te gebruiken en een stuk meer volume te hebben. Daarnaast kun je een lagere bandenspanning gebruiken. Meer snelheid, meer betrouwbaarheid, meer comfort en meer controle.” 

De CXR 2-naven zijn ontworpen met nieuwe, nauwkeurig bewerkte onderdelen om de wrijving van de lagers te verminderen en de rolweerstand te minimaliseren. De wielen zijn opgebouwd met standaard j-bend spaken, waardoor ze sterk en gemakkelijk te onderhouden zijn, twee kenmerken die cruciaal zijn voor gravel en adventure riding. “Dit zou een wielset zijn waarmee je de wereld rond zou kunnen rijden,” voegde Decker toe. “Als je een spaak breekt, kun je overal terecht voor een vervanging.” 

Het nieuwe CXR 2 WheelSystem zal terug te vinden zijn op 2021 Giant performance gravelfietsen, waaronder geselecteerde modellen in de Revolt serie en is tevens los verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is € 449,95 voor het CXR 2 voorwiel en € 549,95 voor het CXR 2 achterwiel. De wielen zijn per direct beschikbaar.

Lees meer op: https://www.giant-bicycles.com/nl/showcase/cxr-wheels


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van