16-03-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Giant presenteert nieuwe Revolt X Advanced Pro 0

Giant, wereldwijde leider in fietstechnologie, heeft de nieuwe gravelbike Revolt X Advanced Pro 0 met voorvork vering gelanceerd. De geometrie van het composiet frame is geoptimaliseerd voor vering en bevat een flip chip waardoor hij ideaal is voor gravel en modder.

Revolt X Advanced Pro enviro

De Giant Revolt verlegt de grenzen van gravel en XC al decennialang en was één van de eerste fietsen gemaakt voor productie in het high-performance, drop-bar segment met verschillende ondergronden. Een ware pionier voor deze categorie.

De fiets is gemaakt voor het avontuurlijke eind van het gravel spectrum. Het combineert de efficiëntie en controle waar de Revolt om bekend staat en vult dit aan voor wanneer het echt ruig wordt.

Soepele controle

Het composiet frame is speciaal ontwikkeld voor voorvork vering. Met 40mm veerweg absorbeert de vork drempels en impact zodat je soepeler en sneller over ruige gravelpaden heen kunt.

Getunede compliance

Verlaagde achtervorken met smallere buizen absorberen schokken en vibraties. Een Contact SLR XR D-Fuse stuur biedt meer compliance zonder stijfheid in te leveren die je nodig hebt voor het bochtenwerk, sprinten en klimmetjes.

Aanpasbaar aan het terrein

Een flip chip op de achter dropout biedt keuze uit: kort voor sneller en explosief stuurwerk of lang voor meer stabiliteit bij hogere snelheid. De lange setting biedt mogelijkheid voor banden tot 53mm. Je kunt gebruik maken van het standaard dropper/suspension zadel of switchen naar een eigen D-Fuse zadel of een traditioneel 30.9mm zadel.

In de Benelux is het volgende model beschikbaar: Revolt X Advanced Pro 0 (adviesprijs: €7.499). Meer informatie is te vinden op www.giant-bicycles.com/nl.

Voor meer informatie, inclusief alle details over technologieën en eigenschappen, ga je naar: https://www.giant-bicycles.com/nl/revolt-x 


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van