11-03-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Giant Track Ruinen: opening vrijdag 13 maart

Drentse mountainbikers zitten gebakken. In Ruinen wordt op vrijdag 13 maart de gloednieuwe Giant Track Ruinen officieel geopend. Giant Benelux investeert in het onderhoud, de veiligheid en de verdere ontwikkeling ervan. Daardoor blijft de track van hoge kwaliteit en interessant om telkens opnieuw bereden te worden. Giant Store Arnt in Ruinen is nauw betrokken. Deze fietsenzaak organiseert er onder meer testevents en clinics.

De Giant Track Ruinen is twintig kilometer lang en speciaal ontwikkeld voor mountainbikers. Zij treffen op deze route veel afwisseling, waaronder brede, rechte paden en uitdagende singletracks. De route is verrassend technisch en met zestig hoogtemeters zo goed als vlak. Alle mountainbikers, beginners én gevorderden, kunnen hier zodoende uit de voeten. De Giant Track in Ruinen is herkenbaar aan de routeborden van Giant en zustermerk Liv. De track ligt in de boswachterij Ruinen en is verbonden met andere routes in de omgeving. Sportievelingen komen in dit deel van Drenthe dus zeker aan hun trekken.

Opening met speciale gasten
De route opent officieel op vrijdag 13 maart. Om 15.30 uur zijn belangstellenden welkom bij Giant Store Arnt (Brink 19D in Ruinen) waarna zij rond 16.00 uur naar de nabijgelegen route gaan. Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en wethouder Jan van ’t Zand van de gemeente De Wolden verrichten de opening, samen met twee speciale gasten: ex-Europees kampioen beachracing Riejanne Markus (CCC-Liv) en mountainbiker- en Giant store ambassadeur Gerben Mos. Onder hun leiding wordt de route ingewijd. Mos vergezelt de mannen op de route, Markus de vrouwen. Aanwezige kinderen maken een korte ronde. Na afloop krijgen de gasten bij Giant Store Arnt een hapje en drankje én een goodiebag aangeboden.

Testevents en clinics
De Giant Track is aangelegd door WTC Ruinen en maakt onderdeel uit van een doorgaand net van ATB-routes in Zuidwest Drenthe. De provincie Drenthe heeft de aanleg van het totale net financieel ondersteund in het kader van het project ‘Op Fietse’, de gemeente De Wolden vanuit het programma ‘Initiatiefrijk De Wolden’. WTC Ruinen draagt met middelen van Giant zorg voor het onderhoud. Giant Store Arnt biedt op de route testritten met hoogwaardige mountainbikes aan en is er gastheer van events. Onder begeleiding van Gerben Mos zijn er mountainbikeclinics en Linja de Jonge leidt er clinics voor de groeiende groep mountainbikende vrouwen.

Mountainbikesport in de lift
De Giant Track Ruinen is onderdeel van een groter plan. Giant adopteert op allerlei plaatsen in het land mountainbikeroutes. Daaraan zijn steeds een lokale Giant Store en terreinbeheerder verbonden. “Beginners maken er op een laagdrempelige manier kennis met de sport en kunnen desgewenst onze modellen testen. En gevorderden kunnen zichzelf met behulp van de clinics steeds verder verbeteren. Dankzij de dynamische routeontwikkeling blijft de Giant Track voor iedereen interessant”, zegt mountainbikespecialist Jan Weevers van Giant. “Als merk willen we de verdere ontwikkeling van de sport overal waar mogelijk stimuleren. Een uitdagende, veilige en goed onderhouden route is een onmisbaar element.”

 van