22-03-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

GKA Kite-Surf World Cup Kaapverdië: dag 2

Regerend wereldkampioen James Carew is op de tweede dag van de wedstrijd van de GKA Kite-Surf World Cup op Kaapverdië in epische golven de troon afgestoten. De Australiër, die hoopte op een derde opeenvolgende titel, verloor de laatste ronde van de dag met slechts een fractie van een punt van de Kaapverdische legende Airton Cozzolino.

De overwinning van Cozzolino, een Italiaan die het eiland als zijn thuisbasis heeft, leidde tot wild gejuich van het enthousiaste publiek tijdens de GKA Kite-Surf World Cup Kaapverdië op het strand. Maar de feestvreugde was verstomd toen de juryleden hun scores bekeken omdat het zo krap was geweest. Beide ruiters, die samen hebben getraind, omhelsden elkaar toen ze aan land kwamen. Het was een teken van hun wederzijds respect na een werkelijk spectaculaire botsing van 18 minuten op de epische deining van Ponta Preta in de ondergaande zon. Het gespannen drama, waarbij het duo uiteindelijk slechts 0,13 punt verschilde, was een finale waardig. Toch heeft Cozzolino alleen het voorrecht om door te gaan naar de kwartfinales van de GKA Kite-Surf World Cup Kaapverdië, waar andere Kaapverdische locals op de loer liggen.

De wedstrijd van de GKA Kite-Surf World Cup Kaapverdië gaat zondag door naar de kwartfinales voor de mannen en vrouwen, met de hoop dat beide finales worden gehaald.


Kijk voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van