21-03-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Gloednieuwe Bontrager fietshelmen met MIPS-technologie

In de fietshelmindustrie wordt al jaren gewerkt met het materiaal EPS, bijna alle fietshelmen worden in de basis van dit materiaal gemaakt. Het nieuwe Multi Directionele Impact Protection System, kortweg MIPS, zal daar verandering in brengen. Dit gepatenteerde beschermingssysteem is ontwikkeld op basis van jarenlange studies naar het menselijk brein en is nog veiliger.

Bij Bontrager staat veiligheid voorop en daarom worden de bestaande modellen in het race en mountainbike segment nu uitgebreid met MIPS-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er een extra beschermlaag in de helm zit verwerkt die onafhankelijk kan bewegen. Met andere woorden: De MIPS-voering vermindert de rotatiekrachten op de hersenen die veroorzaakt worden door klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken. Op deze manier wordt de schedel optimaal beschermd tijdens een valpartij.

De technologie is in drie verschillende Bontrager helmen verwerkt, waaronder de Starvos, de Rally en de Solstice mountainbikehelmen. Consumenten die na aanschaf van hun nieuwe MIPS Bontrager helm niet overtuigd zijn, kunnen gebruikmaken van de “Unconditional Bontrager Guarantee” – niet tevreden, dan nemen we het terug. De prijzen zijn als volgt:

  • Starvos MIPS € 89.99
  • Rally MIPS € 139.99
  • Solstice MIPS € 69.99

Voor meer wielerproducten bezoek je ons op Facebook.

 van