27-04-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Go Wild Festival Hotton

Bent u expert in een discipline, heeft u ooit wel eens geproefd van een outdoorsport en smaakte het naar meer, of is het voor u de allereerste keer dat u de uitdaging wil aangaan? Het maakt niet uit want op het GO WILD FESTIVAL HOTTON is er voor ieder wat wils! U kan er allerhande avontuurlijke sporten beoefenen zoals klimmen, boulderen, rafting, kajak en slackline, maar vooral de mountainbiker zal zich op deze Ardense heuvels thuis voelen! Op zaterdag staat er met de “MTB 12u race” een heroïsche mountainbike wedstrijd voor teams van 4 personen op het programma. Op zondag zijn er verschillende toertochten waarin u de omgeving van Hotton op eigen tempo kan ontdekken. Voor kinderen is er een speciale kids-bike. En in een mountainbike-initiatie kan u de basisprincipes van mountainbike aanleren.

Programma mountainbike:

MTB 12u race: Teams van 4 mountainbikers nemen het tegen elkaar op gedurende 12u. Het parcours is 5 km lang en loopt rond Hotton. Van elk team is er telkens één persoon in actie. De wisselzone bevindt zich op het festivalterrein waar elk team zijn pitstop heeft. Je kan je zowel inschrijven met een mannen-, vrouwen- of gemixt team. De start wordt zaterdag om 9u stipt gegeven en 12u later kennen we de winnaar. De prijs bedraagt 80 euro per team.

Toertochten: Op zondag kan u deelnemen aan een toertocht van 40 of 80 km. Het parcours is speciaal uitgestippeld voor dit festival en loopt in de prachtige omgeving van Hotton. Je kiest je vertrekuur tussen 9u en 12u en rijdt het parcours op eigen tempo. Het parcours is duidelijk aangegeven met wegwijzers en onderweg zijn er bevoorradingsposten. De prijs bedraagt 7,5 euro voor de toertocht van 40 km en 10 euro voor de toertocht van 80 km.

Kids-bike: Speciaal voor kinderen is er de “kids-bike”. Zowel op zaterdag als zondag krijgen ze eerst een korte technische opleiding op het festivalterrein waarna ze klaar zijn om alles te geven op het parcours van 10 km. Dit alles gebeurt onder begeleiding van gediplomeerde begeleiders. Ook ouders kunnen mee met hun kroost het parcours afleggen. De prijs voor dit pakket bedraagt 10 euro, hierin is een mountainbike niet inbegrepen. Indien u dit wenst, kan u deze wel huren op het festivalterrein.

Initiatie: Op een fiets zitten kan iedereen, maar bij mountainbike komt er heel wat techniek kijken. In een kleine groep wordt onder begeleiding een parcours afgelegd. Onderweg worden de basisprincipes uitgelegd en de stuurvaardigheid, de fietsposities en het evenwicht op de fiets bijgeschaafd. Deze initiatie duurt een halve dag en de kostprijs bedraagt 15 euro. Op het festivalterrein kan u een mountainbike huren.

Voor meer informatie en inschrijvingen, zie www.go-wild.be!

 van