09-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Goede seizoensstart geeft team extra moraal voor Strade Bianche

Liv Racing is naar Italië afgezakt voor de eerste Women’s WorldTour wedstrijd van het seizoen. Zaterdag gaat het team van start in de Strade Bianche. De selectie bestaat uit: Sabrina Stultiens, Pauliena Rooijakkers, Jeanne Korevaar, Sofia Bertizzolo, Soraya Paladin en Lotte Kopecky.

“Iedereen heeft in de Omloop en Le Samyn kunnen zien dat we in goeden doen zijn. Soraya Paladin is echt in topvorm, Lotte Kopecky greep dinsdag een fantastische overwinning. Het goede begin van het seizoen geeft het team extra moraal voor de Strade Bianche”, vertelt Sofia Bertizzolo, die zaterdag een wedstrijd in eigen land rijdt. “Ik verwacht dat we ook op Pauliena Rooijakkers kunnen rekenen. De beklimmingen van de Strade Bianche moeten haar liggen, die passen bij een renster als zij.”

Bertizzolo hoopt op wederom een sterke teamprestatie. “Als we als team te werk gaan, kunnen we ver komen. Dat hebben de eerste twee wedstrijden van het seizoen wel uitgewezen. In de Strade Bianche zitten diverse sleutelpunten waar je echt van voren móet zitten, vooral bij onverharde stroken. Jeanne Korevaar en Sabrina Stultiens hebben een neusje voor dat soort momenten. Zij zijn altijd op de afspraak en zullen ook in de Strade Bianche weer heel veel voor het team over hebben.”

Zelf cijfert Bertizzolo zich ook weg voor het team. “De Strade Bianche is altijd een loodzware, uitdagende wedstrijd. Misschien wel de meest pittige van het hele seizoen. Vorig jaar reden we hem bij veertig graden, het jaar daarvoor sneeuwde het”, herinnert ze. “Ik koester zelf niet zozeer ambities voor een hoge klassering; ik wil vooral Pauliena, Soraya en Lotte zo goed en fris mogelijk naar de finale van de wedstrijd loodsen. Zo hoop ik dat we opnieuw een klinkende teamprestatie kunnen neerzetten.”

Lijn Doortrekken

“We willen in de Strade Bianche graag de lijn doortrekken die we hebben ingezet. Dan doel ik vooral op de manier waarop we als team koersen”, zegt ploegleider Lars Boom.

“We hebben zaterdag deels een andere selectie. Pauliena Rooijakkers rijdt haar eerste wedstrijd van het seizoen. Ik weet dat ze erop gebrand is om in de Strade Bianche te presteren. Deze wedstrijd ligt haar. We gaan haar ondersteunen, zodat ze haar vermogen zo goed mogelijk kwijt kan. Behalve Pauliena hebben we nog een paar troeven achter de hand: Soraya Paladin, Jeanne Korevaar en wie weet ook Lotte Kopecky. We willen als ploeg een zo goed mogelijke uitgangspositie voor onszelf creëren.”

Het opvallende aubergine kleurige wielertenue gesponsord door Liv Cycling wordt in de Strade Bianche gecomplementeerd door de Speedcraft brillen van 100% .

Fotocredits: Liv Racing


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van