12-01-2011 - Windsurfen, Nieuws

Goede start 2011 voor Jesper Orth

Jesper Orth, teamrider voor KA Sails maakt een prima start van het nieuwe jaar door, hij finishte op de derde plaats in de marathon en wist de slalom te winnen tijdens de Lancelin Ocean Classic 2011.

Over de marathon zei Jesper het volgende:

‘De start was niet al te goed. Bij het eerste punt zag ik alleen Dan Engdal die de beste start kende, en Bjorn (Dunkerbeck) die hem achtervolgde. Tijdens de tweede ‘leg’ passeerde ik Dan, en bij het tweede keerpunt was Bjorn slechts 10 meter voor mij. Hij wist toen zijn voorsprong wat uit te breiden, en ik bleef een tijd hangen op de 2e plaats. Toen ik omkeek om er zeker van de zijn dat niemand me aan het inhalen was, passeerde Chris Lockwood mij in mijn rug, ik zag hem niet direct. Vanaf dat punt begon onze ‘battle’

Nadat ik mijn voorsprong gepakt had werd ik gekatapulteerd over een golf, ik kwam hard op mijn giek terecht en hoorde een krakend geluid. Het plastic breek gebroken en ik dacht dat mijn race zeker over was! Op een of andere manier wist ik echter weer te starten, de giek hield het verrasend genoeg nog tot de finish. Chris had me wel ingehaald toen ik in het water lag, maar ik ben stoked met mijn podiumplaats!’

De volgende race was de slalom, waar Jesper na een mooie race de eerste plek wist te grijpen. Complimenten voor hem!

 van