10-02-2016 - Snowboarden, Nieuws

Goggle kiezen: Bluetribe Fresh Black Review

Je goggle is één van de belangrijkste onderdelen van je gear, want scherp zicht is alles. Of je nu vette tricks in het park stickt of door de poeder knalt, je wilt natuurlijk goed weten waar je heen gaat en in elk weertype het meeste contrast zien. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij de aanschaf van een goggle?

Een goede bril beschermt je ogen tegen zonlicht, kou, wind en sneeuw. Even snel een brilletje scoren is dan ook geen goed plan, want het allerbelangrijkste is de pasvorm en het kiezen van de lenzen. Taste heeft de Bluetribe Fresh uitgebreid getest, je leest onze bevindingen in deze review.

Bluetribe

Bluetribe: een hip, jong en modieus merk van Nederlandse bodem! Bluetribe is een jong merk met een zeer grote passie voor wintersporten. Deze passie deelt men graag met haar doelgroep: de échte wintersportliefhebbers!

Het merk vind dat je gear moet bijdragen aan ultieme ervaringen in de poeder of op de piste. Ze produceren helmen, sneeuwbrillen en skibrillen waarbij een combinatie van stijl en vakmanschap belangrijk is. Maar hoe zit dit met de Bluetribe Fresh Black die wij mee hebben genomen tijdens het beste poederweekend van 2016 tot nu toe?

Pasvorm

De Bluetribe Fresh voldoet eigenlijk aan alle verwachtingen van een diehard wintersporter. De toepassing van comfort foam zorgt ervoor dat de bril lekker zit. Door de verstelbare band, met anti-slip, blijft de bril goed zitten en kun je de bril gemakkelijk afstellen. Bij het kiezen van een goggle is pasvorm overigens essentieel. Hij moet lekker zitten, mag niet klemmen en moet een goede match zijn met je helm. De Bluetribe Fresh past in ieder geval uitstekend.

Zicht

Bij het frame van de goggle is er sprake van directe ventilatie, in combinatie met de anti-fog coating zullen je glazen niet beslaan. Mocht er toch wat sneeuw of vocht in je bril terecht komen, ga er dan niet met je handschoen over heen wrijven om eventuele krassen te voorkomen. De speciale coating op de lens zorgt ervoor dat krassen minimaal blijven, maar voorkomen is beter dan genezen.

Design

Het design van de bril sluit goed aan bij het imago van het merk: Jong, trendy en heel erg gaaf! Er is sprake van een fris design, die gelukkig perfect bij mijn outfit past. Als je van opvallend houdt dan lijkt deze goggle ons zeer geschikt. Om het helemaal af te maken kun je het best een bijpassende helm van Bluetribe scoren. Voor het gehele assortiment kun je uiteraard terecht op de website van het Nederlandse merk. Hieronder zetten we de belangrijkste specs van de Bluetribe Fresh nog even voor je op een rijtje.

Verkrijgbaarheid

Eigenschappen

  • cat.2 Dual cylindrical lens
  • colour lens: orange base with iridium red coating.
  • VLT: 23,90 % (visible light transmittance)
  • Anti-fog
  • Anti-scratch
  • Flexible frame
  • 3 layers of comfort foam
 van