Going big – Canyon introduceert nieuwe Torque:ON & updatet hele E-MTB lijn voor 2021

Canyon stelt een gloednieuwe e-bike voor – de Torque:ON – die de capaciteiten van het bekende Torque model combineert met de power en het bereik van de nieuwe Shimano EP8 motor. De Spectral:ON, Neuron:ON en Grand Canyon:ON modellen worden ook geüpdatet met de EP8 motor en batterij, waarmee Canyon een uitzonderlijk uitgebreide en innovatieve e-MTB lijn op de markt brengt.

De Torque:ON is een downhill machine die je razendsnel door de bochten gooit en door de lucht vliegt. De bike is voorzien van 175mm veerweg achter en 180mm voor, een superstevig aluminium frame en speelse rijeigenschappen die zelden te combineren zijn met zoveel veerweg. Kortom, de Torque:ON is de perfecte keuze voor iedereen die de steilste en snelste tracks opzoekt en niet afhankelijk wil zijn van een shuttle of lift. Canyon brengt voor 2021 twee Torque:ON modellen op alle markten buiten de Verenigde Staten: de Torque:ON 8 (€4.499) en Torque:ON 9 (€5.799). Beide versies zijn verkrijgbaar met een optie tot twee batterijen om nog langer van de trails te kunnen genieten.

Spectral:ON

De Spectral:ON weet vinnige stuureigenschappen naadloos te combineren met een hoge funfactor. Met een mullet configuratie (29/27.5), 150mm veerweg voor en achter, en strakke carbon voordriehoek is deze bike een echte alleskunner die zowel vloeiende trails als technische afdalingen naar een hoger niveau weet te tillen. Er zitten zes modellen in het 2021 aanbod, dat begint bij €4.599 en oploopt tot €7.599 voor het CF 9 topmodel.

Neuron:ON

Volgende in lijn is de Neuron:ON. Met 130mm veerweg voor en achter op de meeste modellen is de Neuron:ON een uitmuntende trail bike. Met deze snelle en efficiënte e-mountainbike rij je het avontuur tegemoet en ontdek je prachtige plekken die vroeger onbereikbaar leken. De Neuron:ON is verkrijgbaar in vijf afmontages, in een prijsklasse van €3.699 tot €4.599.

Grand Canyon:ON

Last but not least, de Grand Canyon:ON. Deze e-mountainbike integreert dezelfde geavanceerde Shimano EP8 motor en batterij in een eenvoudige en betrouwbare hardtail die bikers van alle niveaus zal weten te bekoren. Canyon biedt vijf modellen aan in een prijsklasse van €2.899 tot €3.599 .

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Canyon.


In het verleden hebben wij diverse e-MTB’s van CANYON getest. Lees hier onze review van de Canyon Grail:ON 8 CF eTap. Wil je voortaan geen review meer missen? Wordt dan snel abonnee van Up/Down!

 van