14-05-2014 - Surfen, Nieuws

Golfsurfen in Nederland: gestructureerde leerweg naar de top

SurfBenelux heeft zich de afgelopen drie jaar bezig gehouden met de realisatie van een heldere structuur voor de golfsurfsport. De sport is in Nederland nog sterk in ontwikkeling, vandaar dat het SurfBenelux Sportplan wordt gezien als uitgangspunt om in de toekomst op door te kunnen bouwen. Vergelijkbare sportplannen zijn te vinden in o.a. de tennis- en voetbalsport, waarbij meerdere partijen samenwerken om talent te begeleiden naar het hoogste niveau. Het motto is dan ook: gezamenlijk creëren we talent. Samenwerken in de sport is belangrijker dan concurreren. In samenwerking met 27 partners hoopt SurfBenelux de komende jaren de golfsurfsport te ontwikkelen en naar een hoger niveau te tillen. Hierbij zal de eigen inbreng van de partijen en surfscholen vooraan blijven staan en zal SurfBenelux een begeleidende en ondersteunde rol innemen.

SurfBenelux Sportplan

Niveau 1 – Beginnerslessen

Niveau 2 – Surf Academy + Intermediate lessen

Niveau 3 – Regionale trainingen (Teams Zuid-, Midden- en Noord-Holland).

Niveau 4 – Nationale trainingen (Topsport team NL)

Naast het stimuleren van de sport zal er in samenwerking met de partners diverse lessen worden aangeboden volgens het SurfBenelux Sportplan (zie hierboven). Één van deze lessen is de Surf Academy (niveau 2) waarbij talentvolle surfers structureel en wekelijks gaan trainen. Vanuit deze Surf Academy kunnen talenten doorstromen naar drie regionale selecties: Zuid-, Midden- en Noord-Holland (niveau 3). Vanuit de regionale teams kunnen talenten in het nationale team worden opgenomen (niveau 4). De wekelijkse trainingen voor niveau’s 2 t/m 4 zullen bestaan uit conditionele training, surfcoaching, mentale en fysieke begeleiding. Het ideale beeld is om komende jaren doormiddel van deze structuur talent af te leveren dat op internationaal niveau mee kan draaien.

Ook voor gevorderde surfers (Intermediate/ niveau 2) die zijn of haar grenzen willen verleggen zal er ruimte zijn in het SurfBenelux Sportplan. Ben jij fanatiek en/of denk jij hulp nodig te hebben; lijkt het jou leuk om je surfen te verbeteren? SurfBenelux helpt je met plezier! Wil jij je hiervoor aanmelden? Neem contact op met info@surfbenelux.com.

 van