Gonso Sitivo

Comfortabele winterbroek met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Sitivo van Gonso is een complete lijn fietsbroeken met verschillende eigenschappen. De Sitivo is verkrijgbaar voor heren en dames, lang en kort, met of zonder bretels en met drie verschillende zemen. Hiermee biedt Gonso voor iedereen een geschikte variant. De prijzen lopen uiteen van € 49,95 voor een korte damesbroek zonder bretels, tot een schappelijke € 129,95 voor een lange broek mét.


Gonso gaat er prat op dat veel tijd is gestoken in de analyse van drukpunten en het testen daarvan. De zemen zijn verkrijgbaar in drie classificaties, die variëren qua dichtheid, dikte en de hoeveelheid (gepatenteerd) Poron-schuim. “Blue” is een zachte zeem van achttien millimeter dik met een dichtheid van 60 kg/m2. “Green” is de medium variant en heeft een dikte van zestien millimeter en een dichtheid van 80 kg/m2. “Red” ten slotte is de stevigste variant en is 15 millimeter dik met een dichtheid 90 kg/m2. Die laatste is de sportiefste en geteste variant. Bij het aantrekken valt op hoe soepel en zacht de stof aanvoelt, terwijl er gelukkig wel enige mate van compressie aanwezig is; geen gefladder dus. Dankzij de ritsjes bij de kuiten is aantrekken een eitje en valt de broek mooi over je sokken. Eenmaal op de fiets blijft de eerste indruk grotendeels overeind, de lengte van de bretels is perfect en doordat ze mooi glad en elastisch zijn, zijn ze nauwelijks voelbaar. Wel voelt de zeem iets te “losjes”, mede veroorzaakt door de elastische bretels, zo lijkt het. Dit was echter in praktijk niet hinderlijk, ook niet op de mountainbike, waarop je veel afwisselt tussen zitten en staan. De broek is geschikt voor temperaturen tussen de nul en tien graden. Hoewel het natuurlijk een gevoelskwestie is, lijkt de voorgeschreven temperatuur-range dus goed te kloppen. De geteste Red-zeem is lekker dun en stevig en lijkt het meest geschikt voor de racefiets. Ook op de mountainbike, waar je meer rechtop zit en meer hobbels tegenkomt, bood de zeem voldoende demping. Met een prijs van € 129,95 is de Gonso Sitivo Red een erg prettige fietsbroek die is opgewassen tegen de duurdere concurrentie. Bovendien is hij inzetbaar op zowel de racefiets als de mountainbike. Echte nadelen zijn er eigenlijk niet aan deze broek, of je moet je storen aan de prominent op het bovenbeen afgedrukte merknaam.

+ Zeer comfortabele materialen
+ Perfect voor de Hollandse winters
+ Prijs-kwaliteitverhouding

– Iets te weinig compressie in de zeem
– Merknaam prominent op het bovenbeen

€ 129,95 gonso.de


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van