21-06-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Goodyear Bicycle Tires lanceert de gloednieuwe Peak SL

Goodyear Bicycle Tires heeft de lancering aangekondigd van haar nieuwe Peak SL prestatiegerichte crosscountryraceband. Deze band is ontworpen om rijders de ultieme prestaties en snelheid te bieden voor crosscountryraces en markeert de verdere uitbreiding van het merk in het crosscountryracesegment. Rubber Kinetics, de officiële licentiehouder van Goodyear, lanceerde de eerste Goodyear Peak in 2018.

De Goodyear Peak SL band is lichtgewicht, met een gewicht van slechts 710 g voor een 29X2.4 band, waardoor het een van de lichtste banden in zijn klasse is. Rijders kunnen snellere acceleratie behalen en een betere handling ervaren, die wordt verbeterd door de extra ondersteuning en bescherming van de M:Wall zijwandbeschermingslaag, waardoor deze band ideaal is voor crosscountryraces.

De Tire

Peak SL – De lichtgewicht Peak SL is een band die meer gericht is op snelheid dan zijn iets grotere broer, de Peak. Hij heeft een nieuw ontwerp dat geïnspireerd is op crosscountryraces, met een dicht op elkaar geplaatst profiel dat de rolweerstand vermindert. De band heeft een 120TPI karkas, DYNAMIC: A/T compound en verbeterde zijwandbescherming voor de beste bescherming van de zijwand in zijn klasse.

Maak kennis met het assortiment

Peak SL Race Tubeless Complete – Een ultralicht enkellaags karkas met 120TPI, versterkt met onze M:Wall zijwandbeschermingslaag, zorgt voor een soepele en lichtgewicht rijervaring met de benodigde bescherming voor het racen op het hoogste niveau. Gecombineerd met ons Dynamic:A/T compound dat is geformuleerd voor een lage rolweerstand.

Peak SL Tubeless Ready – Een gebalanceerd en robuust karkas met 60TPI combineert uitzonderlijke rijervaring met uitstekende duurzaamheid. Gecombineerd met ons Dynamic:A/T compound dat is geformuleerd voor een lage rolweerstand.

Beschikbaarheid

  • PEAK SL – juni 2023

Klik hier voor meer informatie over Goodyear Bicycle Tires of volg ze @goodyearbike.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van