21-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Goodyear Bicycle Tires lanceert nieuwe generatie Road banden

Geleen –  Goodyear Bicycle Tires heeft de volgende generatie racefietsbanden gelanceerd met vier nieuwe modellen in het Ultra High Performance (UHP) en High Performance (HP) assortiment. De gloednieuwe Goodyear-banden vormen de grootste uitbreiding en vooruitgang in het assortiment racefietsbanden van het merk. Goodyear’s officiële licentiehouder, Rubber Kinetics, introduceerde zijn eerste generatie racefietsbanden in 2018.

De UHP en HP racefietsbanden zijn ontwikkeld met het beoogde gebruik in gedachten. Van de Eagle F1 SuperSport R, gericht op wegraces en tijdritten en ontworpen voor absolute snelheid, tot de Vector Sport, gericht op endurance op de weg, waarbij bescherming voorop staat, hebben zowel topracers als liefhebbers een breed scala aan banden om hun rit te optimaliseren. Alle banden worden geproduceerd in de onlangs uitgebreide Goodyear-fabriek voor fietsbanden in Taiwan.

Nieuw toegevoegd aan het assortiment

Eagle F1R

De Eagle F1 R Ultra High-Performance allround wegraceband is ontwikkeld op het hoogste niveau van de wielersport. Dankzij geavanceerde technologieën zoals een 120tpi short-ply karkas, Dynamic:UHP loopvlakcompound en Tubeless Complete™ hiel-naar-hiel-laag is de Eagle F1 R de band bij uitstek voor racers en liefhebbers die op zoek zijn naar een lage rolweerstand zonder in te leveren op evenwichtige grip op nat en droog wegdek.

Eagle F1 SuperSport R

De Eagle F1 SuperSport R is onze lichtste Ultra High-Performance-wegband, ontworpen voor ultieme prestaties op wedstrijddagen in weg-, tijdrit- en triatloncompetities. Dankzij een short-ply karkasconstructie van 150tpi in combinatie met Goodyear’s nieuwe Dynamic:UHP compound is de Eagle F1 SuperSport R dé keuze als het om fracties van seconden gaat.

Eagle

De Eagle High-Performance wegband biedt op wedstrijden geïnspireerde prestaties onder uiteenlopende omstandigheden. Met toptechnologieën is de Eagle dé wegband voor rijders die op zoek zijn naar allround prestaties en betrouwbaarheid met uitstekende bescherming tegen lekrijden in een configuratie die geschikt is voor binnenband of tubeless.

Vector Sport

Multi-conditie duurzaamheid met verbeterde antilek bescherming maakt de High-Performance Vector Sport een betrouwbare keuze voor endurance weg toepassingen. Met een dubbele R:Shield anti-leklaag en een robuust 60tpi enkelvoudig karkas in combinatie met opties voor tubeless en tube-type, is de Vector Sport de ideale keuze voor rijders die extra ver willen gaan.Nieuwe technologieen

Short-Ply karkas
Op de Eagle F1 SuperSport R en Eagle F1 R heeft de nieuwe korte karkasconstructie een karkas van 150tpi of 120tpi om het totale materiaal te verminderen, wat resulteert in een lichtere, soepelere band die soepel rolt en optimale grip biedt.

Next Gen Tubeless Complete
De vernieuwde Tubeless Complete layup bevat een gepatenteerd Dual Angle Bead ontwerp met minder gewicht, nog meer montagegemak en behoud van uitstekende luchtbehoudende kwaliteiten.

R:Shield Bescherming

Een strak geweven anti-leklaag combineert uitstekende bescherming met een lage rolweerstand en een soepel weggevoel.

Forward Facing Fitment
Ontworpen voor gebruik met moderne velgbreedtes, behoudt de band de juiste vorm van het karkas en de positie van de loopvlakkap, wat resulteert in een snellere, comfortabelere rit. Goodyear Tubeless Complete™ en Tubeless Ready banden zijn compatibel met zowel tubeless crotchet (TC) als tubeless straight sidewall (TSS) velgen volgens de ETRTO montagerichtlijnen.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van samenstellingen

Dynamic UHP
Road-specific compound, ontwikkeld om de rolweerstand verder te verlagen en de grip in een breder scala aan omstandigheden te verbeteren. Voor Eagle F1 R- en Eagle F1 SuperSport R-modellen.

Dynamic HP
Gemengde compound om de lekbestendigheid te verbeteren met behoud van betrouwbare grip en lage rolweerstand. Voor Eagle- en Vector Sport-modellen.

De nieuwe generatie Goodyear Road UHP en Road HP banden omvat in totaal 47 variaties op de vier modellen die inspelen op de behoeften van rijders op basis van diameter, breedte en beoogd gebruik.

“Na jaren van ontwikkeling, honderden monsters, meerdere compound-updates, lay-ups van het karkas en duizenden kilometers testen in de praktijk, is het voor ons een groot genoegen om eindelijk te onthullen waar we aan gewerkt hebben,” zegt Ben Evans, commercieel directeur van Goodyear Bicycle Tires. “Dit nieuwe assortiment markeert onze grootste uitbreiding en update sinds onze eerste lancering in 2018. Dankzij de onschatbare feedback van onze gesponsorde professionele atleten en testrijders, samen met ontelbare uren ontwikkeling, is dit ons best presterende assortiment tot nu toe, met een tot 35% lagere rolweerstand en tot 19% meer grip op nat wegdek ten opzichte van onze eerste generatie Eagle F1-banden*. We zijn verheugd deze nieuwe Goodyear-banden voor racefietsen op de markt te brengen, zodat rijders met vertrouwen hun grenzen kunnen verleggen.”

*Data van tests door derden waarbij de tubeless modellen van Eagle F1 vs. Eagle F1 R en Eagle F1 SuperSport R worden vergeleken.

Over de Goodyear Tire & Rubber Company en Rubber Kinetics
Goodyear is een van ‘s werelds grootste bandenfabrikanten, met wereldwijde aanwezigheid en impact in verschillende industrieën. Als marktleider streeft Goodyear ernaar geavanceerde producten en diensten te ontwikkelen die toonaangevend zijn op het gebied van technologie en prestaties. Goodyear vestigt zich als een toonaangevend merk binnen het wereldwijde fietsbandensegment door een licentie-samenwerking met Rubber Kinetics, specialisten in prestatiegerichte fietsbanden. Goodyear-fietsbanden maken gebruik van de nieuwste bandeninnovatie om elke fietsreis te verbeteren met superieure betrouwbaarheid, stijl en prestaties. Ga voor meer informatie over Goodyear Bicycle Tires en zijn producten naar www.goodyearbike.com.


Over de Goodyear Tire & Rubber Company
Goodyear is een van ‘s werelds grootste bandenbedrijven. Het bedrijf heeft ongeveer 72.000 mensen in dienst en produceert zijn producten in 57 fabrieken in 23 landen over de hele wereld. De twee Innovation Centers in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg, streven ernaar state-of-the-art producten en diensten te ontwikkelen die de technologische en prestatiestandaard voor de industrie bepalen. Ga voor meer informatie over Goodyear en zijn producten naar www.goodyear.com/corporate.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van