04-05-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Goodyear Bicycle Tires lanceert nieuwe gravity-mountainbikebanden

MTR Goodyear Bicycle Tires heeft de volgende generatie gravity-mountainbikebanden gelanceerd met twee nieuwe profielpatronen, de Newton MTF en Newton MTR. De gloednieuwe Goodyear Newton MTF en Newton MTR werden in 2018 voor het eerst gelanceerd in samenwerking met Rubber Kinetics, de officiële licentiepartner van het merk, en vormen de volgende belangrijke stap voorwaarts in de aanwezigheid van mountainbikebanden. 

Goodyear gravity-mountainbikebanden

De Newton MTF (voor) en Newton MTR (achter) banden zijn ontwikkeld als een complementair systeem dat vertrouwenwekkende prestaties biedt in een breed scala aan omstandigheden voor moderne gravity en e-mountainbikes. De nieuwe generatie Newton-banden is gebaseerd op geavanceerde technologie voor de ontwikkeling van loopvlak compounds, karkaslagen en eigen constructietechnieken. Deze worden allemaal geproduceerd in onze onlangs uitgebreide, speciale fietsbandenfabriek in Taiwan. 


Newton MTF – Het profielontwerp met grote blokken is geoptimaliseerd voor straight-line, vertrouwen in bochten en effectief remmen. De progressieve blok-layout beperkt de opeenhoping van modder, waardoor de prestaties onder uiteenlopende omstandigheden behouden blijven. 

Goodyear gravity-mountainbikebanden


Newton MTR – Het op de aandrijving gerichte profiel levert snelheid en duurzaamheid met tractie prestaties die vertrouwen inboezemen bij de overgang van rechte lijnen naar bochten, in een breed scala aan omstandigheden. Beide loopvlakpatronen worden aangeboden in 3 iteraties, met een vereenvoudigde naamgeving gebaseerd op het voorgestelde gebruik: Trail, Enduro, Downhill. 

Goodyear gravity-mountainbikebanden

Ga voor meer informatie over de gloednieuwe Goodyear Newton MTF en de Newton MTR naar de website van Tehava of naar de website van Goodyear.

Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van