02-06-2023 - Wielrenblad, Leesvoer

Review: Goodyear Eagle F1R banden

In de autosport is Goodyear al jarenlang een bekende bandenfabrikant. Over de gehele ‘bandbreedte’ is Goodyear zelfs een van de grootste bandenproducenten ter wereld. In de wielersport is dat nog niet zo. Hoewel de naam Goodyear in 1898 voor het eerst op een fietsband verscheen, heeft het merk pas in 2018 weer een comeback gemaakt in de wielersport. En in 2023 lanceren ze een volledig nieuwe lijn banden voor op de weg: snel, lekbestendig, tubeless; voor ieder wat wils.

De Eagle F1R is een van de snelste banden in de nieuwe collectie. Met een gloednieuwe constructie en rubbercompound heeft Goodyear haar nieuwste en beste technieken in deze band zitten. Zo bestaat de 120TPI casing uit minder stof dan voorheen, wat ervoor zorgt dat de band soepeler en lichter is. De R:Shield Protection-laag beschermt tegen lekrijden, en aan de binnenkant zit een nieuwe Tubeless Complete-coating die ervoor zorgt dat de sealant niet deels door de band wordt opgenomen.

Allereerst het installeren: dat is een fluitje van een cent, binnen een half uur liggen de banden er tubeless op, zonder problemen. Eenmaal op het asfalt valt meteen op hoeveel grip deze banden hebben: ze lijken aan de weg te kleven, op de goede manier. De bergen aan de Spaanse oostkust bieden een perfecte testomgeving om de banden tot het uiterste te pushen; bergaf op volle snelheid door scherpe bochten en soms over slecht asfalt: ze geven geen kick. De hoeveelheid grip merk je tevens in het remgedrag, je moet flink je best doen om de band daadwerkelijk te laten slippen. Meer grip betekent vaak een hogere rolweerstand, maar hier merk je in de praktijk weinig van. Het is wat dat betreft een echte wedstrijdband; zo goed dat de vrouwenprofploeg Human Powered Health er vrijwel alle wedstrijden op rijdt, zelfs de kasseiklassiekers.

€70,00 per band

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van