15-06-2023 - Nieuws

Goodyear maakt aanzienlijke vorderingen in het fietssegment

Goodyear breidt zijn aanwezigheid in de fietsbandenindustrie uit met een productiefaciliteit in Taiwan en een focus op OEM-samenwerkingen. Via een licentiesamenwerking met Rubber Kinetics Corp. groeit Goodyear Bicycle Tires uit tot een toonaangevend merk in het wereldwijde fietsbandensegment.

Goodyear fietsbandenfaciliteit

In Nantou, Taiwan, bestaat de Goodyear Bicycle Tires-faciliteit uit drie fabrieken die zijn uitgerust met geavanceerde machines voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van fietsbanden. Fabriek 1 is verantwoordelijk voor de bereiding van rubber en karkassen, de ontwikkeling van compounds en laboratoriumtests. Fabriek 2 richt zich op het snijden van bandenkarkassen, het construeren van banden op bouwdrums en het vulkaniseren ervan in persen. De derde fabriek houdt zich bezig met verpakking en verzending. Alle drie de fabrieken bevinden zich op enkele kilometers van elkaar om een betere efficiëntie te waarborgen.

Groenere toekomst

De fabrieken van Goodyear Bicycle Tires maken gebruik van geavanceerde, gespecialiseerde machines voor de productie van fietsbanden, wat leidt tot lagere emissies in vergelijking met het branchegemiddelde. Ze recyclen al het water en stoom van hun uithardingsmachines, waardoor ze hun totale waterverbruik met 70% en energieverbruik met 60% kunnen verminderen. Het bedrijf is toegewijd aan voortdurende verbetering van energie-efficiëntie en duurzaamheid, met als doel ‘s werelds meest milieuvriendelijke fabrikant van fietsbanden te worden.

Kwaliteitscontrole

Goodyear Bicycle Tires produceert hun volledige assortiment in de 3 fabrieken in Nantou en waarborgt de kwaliteit door visuele inspectie van alle geproduceerde banden. Ze bieden een breed scala aan fietsbanden, waaronder racebanden, gravelbanden, MTB-banden en woon-werkverkeerbanden, en er staan ​​extra banden gepland voor lancering op Eurobike later deze maand.

Lange termijn groei

Goodyear Bicycle Tires produceert op bestelling met indrukwekkende levertijden en een echte gepersonaliseerde ervaring. De ISO-9001 gecertificeerde faciliteiten ondersteunen OEM-samenwerkingen met wereldwijde fietsmerken en blijven hun distributienetwerk uitbreiden in 53 landen.

Strategische partnerschappen

Naast samenwerkingen met wereldwijde fietsmerken maakt Goodyear gebruik van haar uitgebreide netwerk van teams, atleten en ambassadeurs om toonaangevende banden te ontwikkelen in elke categorie waarin ze actief zijn. Door het volledige onderzoeks-, ontwikkelings- en productieproces te overzien, kan Goodyear feedback verzamelen van hun testrijders over producten in ontwikkeling en snel updates aan het profiel, de samenstelling en de karkasstructuur doorvoeren om te voldoen aan de strenge eisen van deze rijders.

De updates worden grondig gevalideerd in het laboratorium voordat ze uitgebreid worden getest in de echte wereld door bekende atleten en teams zoals Team Human Powered Health, Sam Pilgrim, Matt Jones, Caleb Bottcher, Olly Wilkins en Conor Macfarlane. Alleen de producten die succesvol voldoen aan de eisen van het testteam worden beschikbaar gesteld aan consumenten.

Meer informatie over het assortiment fietsbanden van Goodyear is hier te vinden!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van