22-02-2015 - Snowboarden, Nieuws

Gouden weekend Cheryl Maas

Freestyle snowboard vedette Cheryl Maas heeft afgelopen vrijdag voor een primeur gezorgd. Tijdens de World Cup big air in Quebec City ging Maas aan de haal met de overwinning op de megaschans. “Dit is voor het eerst dat het Wilhelmus voor me werd gespeeld. Ik vond het echt heel bijzonder”, sprak Maas vol trots na de prijsuitreiking.  

Eerder dit seizoen in Istanbul, vond er voor het eerst een officiële wedstrijd plaats voor vrouwen over de megaschans. Bij deze discipline oordeelt de jury onder meer over de uitvoering en de moeilijkheidsgraad van de trucs. Tijdens deze wedstrijd behaalde Maas al de bronzen plak.

Maas_tekst2

Vrijdag 20 februari verbeterde Maas deze prestatie, door voor een uitzinnige menigte in Quebec City een backside 720 tailgrab en een frontside 360 indy te showen. Hier kon de concurrentie niet aan tippen. Op het podium werd Maas (143.25) daarbij vergezeld door de Zwitserse Lia-Mara Boesch (137.00) en de Slowaakse Klaudia Medlova (135.00). Het goud was de vierde World Cup-medaille uit Maas’ carrière. Eerder veroverde ze naast het brons op big air ook zilver en brons op slopestyle, de freestyle discipline waarop ze tijdens de Winterspelen van Sochi 2014 in actie kwam.

Maas_tekst3

Tijd om lang stil te staan bij der overwinning had de freestyle specialist echter niet. Slechts enkele uren na haar overwinning in Quebec City, stond Maas alweer klaar in Stoneham om haar skills op het onderdeel slopestyle te showen.

Maas kwalificeerde zich met een score van 89.25 als eerste voor de finale. In deze finale zette de vedette in de eerste run een score van 90.00 neer, gevolgd door 95.00 in de tweede. Het bleek voldoende om voor de tweede dag op rij het Wilhelmus te horen. “Het was zo’n zware dag. Vanochtend was de gevoelstemperatuur -30 en ik was al blij dat ik door de kwalificaties kwam. Om dan in de finale weer te winnen, dat is echt geweldig.” Aldus Maas.

Beeld: Cheryl Maas / Cheryl Maas facebook

 

 van