02-07-2013 - Mountainbiken, Nieuws

GP Groot reCycle groot succes

Een uitdagende wedstrijd op een onbekend terrein in Noord-Holland. Kan dat nog? Natuurlijk, afgelopen weekend stond er een nieuwe wedstrijd op het programma op de hoogste kunstmatige berg boven het Noordzee kanaal. Normaal het domein van een paar krijsende meeuwen of de hard werkende vaklui van GP Groot was voor een eerste keer omgetoverd in een uitdagend MTB Parcours.

MTB-Noordwest en GP Groot hebben een knappe prestatie neergezet en de vele bestaande mogelijkheden van het terrein optimaal benut. Langs en over zo ongeveer de gehele recycle keten rijden was de uitdaging. Je zou het van een afstand niet direct zeggen, maar er zaten een flink aantal kuitenbijters en ook een aantal tricky afdalingen in. De gezichten werden dan ook tijdens de wedstrijd steeds strakker en de ogen nog meer gefocust. Zelfs de aanwezig meeuwen keken vreemd op van het piepen en kraken van mens en machine. Toch gaf het mooie weer en de bijzondere (en toch ook mooie) omgeving velen net dat beetje kracht om een goede tijd neer te zetten.

De winst en de bokalen van gerecycled fietsmateriaal waren na 100 minuten verbeten strijd uiteindelijk voor Bram de Waard en Riikka Kelja. Bij de heren moest uiteindelijk in de laatste meters het pleit definitief beslecht worden. Michael Emmerik had net niet voldoende energie over en zag Bram met slechts enkele centimeters verschil winnen.  De goede organisatie, leuke berichten van deelnemers, en publiek zijn hopelijk een voorbode van een herhaling in 2014.

Tekst en foto’s: Jacco Kort

Updown_nieuws_GP Groot Recycle1 Updown_nieuws_GP Groot Recycle9Updown_nieuws_GP Groot Recycle7Updown_nieuws_GP Groot Recycle2 Updown_nieuws_GP Groot Recycle3 Updown_nieuws_GP Groot Recycle4 Updown_nieuws_GP Groot Recycle5 Updown_nieuws_GP Groot Recycle6  Updown_nieuws_GP Groot Recycle8

 van