28-03-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Gratis testsessie circuit park Zandvoort 3.04.2013

In het weekend van 25 en 26 mei staat Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van Cycling Zandvoort. Fietsplezier staat tijdens dit milieuvriendelijke weekend hoog in het vaandel. Als voorproefje op het gezellige fietsevenement wordt op woensdag 3 april, vanaf 19.00 uur, een testsessie georganiseerd. Iedereen met een fiets, ongeacht het type tweewieler, kan dan zelf ervaren hoe het is om bij schemering op Circuit Park Zandvoort te rijden. De inschrijving geschiedt ter plekke bij de pits en is gratis.

Cycling Zandvoort is een nieuw evenement op de kalender van Circuit Park Zandvoort. Op 25 en 26 mei wordt het evenemententerrein van de beroemde Zandvoortse racepiste omgetoverd in een groot fietsfestival. Ter voorbereiding op het evenement, kan iedereen gratis met zijn/haar fiets het circuittraject verkennen tijdens de testavond. De testsessie wordt georganiseerd op woensdag 3 april en vangt aan om 19.00 uur. Na de start bij schemering, krijgen de fietsers alvast een bijzonder voorproefje van hoe het is om, via legendarische bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak, de duisternis tegemoet te rijden. Rond 21.00 uur zal de test worden afgevlagd.

Tijdens de testsessie staat, net zoals bij de programma onderdelen van Cycling Zandvoort, toegankelijkheid en gezelligheid centraal. Iedereen van zestien jaar en ouder mag op zijn/haar eigen fiets in actie komen op Circuit Park Zandvoort. Het type fiets maakt daarbij niet uit. Immers mag men ook tijdens de 24-uursrace, die zal worden verreden tijdens Cycling Zandvoort, met elke willekeurige fiets aan de start verschijnen. Werkende verlichting op de fietsen is echter verplicht.

Fietsen voor het goede doel
Tijdens Cycling Zandvoort is er niet alleen aandacht voor de fietsliefhebbers, maar ook voor het goede doel. Tijdens de eerste editie van Cycling Zandvoort is dat Stichting SAM. Deze organisatie verzorgt een dolfijn-therapie programma, dat is gericht op kinderen met het syndroom van Down en op kinderen met autistische stoornissen en aanverwante syndromen. Van elke Cycling Zandvoort-inschrijving die binnen komt, wordt het grootste deel gedoneerd aan Stichting SAM. Hoewel voor de testsessie van 3 april de deelname gratis is, worden donaties voor het goede doel wel gewaardeerd. Hiervoor zullen collectebussen aanwezig zijn.

Inschrijven en meer informatie
Voor meer informatie over Cycling Zandvoort op 25 en 26 mei kan je ons eerder verschenen artikel lezen. Voor het inschrijven voor een of meerdere onderdelen kan je terecht op de website van Cycling Zandvoort: www.cyclingzandvoort.nl. Ook op Twitter (http://twitter.com/CyclingZvoort) en op Facebook (http://www.facebook.com/cyclingzandvoort) kan je het laatste nieuws volgen.

 van