14-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Gravity Weekend: Mini Downhill Cup Wijchen

Als deel van het Gravity Weekend met de 4e Mini Downhill Cup Wijchen (MDC) op zondag 26 juni, organiseert Licht Verzet alweer voor de derde keer een Mini Enduro wedstrijd op de Wijchense Berg op zaterdag 25 juni.

De eerste versie van dit evenement in 2014 werd erg goed ontvangen, in 2015 is een langere route gemaakt.
De lengte wordt afhankelijk van het aantal deelnemers maximaal 40 km. Meer deelnemers betekent meer km’s mede om te zorgen dat men niet op elkaar hoeft te wachten bij de proeven.

Deze enduro bestaat uit een MTB route die meerdere getimede klassementsproeven met elkaar verbindt. Op de route is het tempo rustig mede door een vrij soepel tijdschema. Op vijf uitgezette proeven gaat het erom de snelste tijd neer te zetten, tijden die opgeteld het eindklassement bepalen. In de proeven gaat het voornamelijk omlaag maar ook (korte) klimmetjes worden niet geschuwd. De rijtijd in de proef is ca 1,5 a 2 minuten. Kortom, het wordt een soort sprint waarin zowel de technische afdaler als de sterke klimmer zich kunnen meten. Op de verbindende route naar de volgende proef kan dan weer wat gerelaxed worden om de ‘accu’ op te laden.

Gravity-Weekend

Er zijn maximaal 60 startplaatsen te vergeven. Voorinschrijving a € 15,00 is gelet op de belangstelling aangeraden om zeker te zijn dat je een startplaats hebt.

De voorinschrijving start 1 mei en sluit 19 juni. De inschrijflijst biedt 75 plaatsen maar alleen de eerste 60 die voorinschrijven en betalen zijn verzekerd van deelname. Het betalingsmoment bepaalt de volgorde op de deelnamelijst. Voorinschrijvers die als 61e t/m 75e betalen komen op de reservelijst. Een deelnemer die zich op de wedstrijddag niet tussen 10.00 en 10.30u meldt wordt geschrapt en de plaats wordt beschikbaar gesteld voor iemand van de reservelijst of, indien die lijst leeg is, een bijschrijver. In de week voor de wedstrijddag krijgt iedereen informatie over zijn deelname en plaats op de deelnemers-/reservelijst.

Indien een persoon op de reservelijst uiteindelijk niet voor een van de 60 startplaatsen in aanmerking komt, krijgt hij/zij zijn geld na afloop van de wedstrijd teruggestort.

Een dag later op 26 juni is op dezelfde locatie een Mini Downhill Cup wedstrijd. Deelname kost €12,50 maar in combinatie met de Mini Enduro neem je aan beiden deel voor de Gravity Weekendprijs van €25 (incl eenmalige KNWU korting zelfs 22,50). Dan kun je ook 25 juni s’avonds deelnemen aan de BBQ en kamperen op de berg -beperkt aantal plaatsen!- voor slechts €15 per persoon inclusief twee drankjes.

Deelname aan de MDC kan evt. met dezelfde bike. Als je deelneemt aan beide evenementen en de BBQ de betaling van €40 (of incl KNWU 37,50) in één keer betalen o.v.v. MDC en Enduro Wijchen 2016 en je naam. Voor de MDC moet je wel nog apart inschrijven op de MDC site

Inschrijven Mini Enduro

Inschrijven Mini Downhill Cup

Word-abonne---banner---UpDown

 van